Autor: Informer.rs

20.01.2024.

17:11

Foto: Starsportphoto©

Sport

Umesto u Partizanu završio u španskom fenjerašu! Srpski štoper ostvario neočekivan transfer

Pre godinu i po dana Aleksandar Radovanović bio je velika želja uprave Partizana, ali do dogovora nije došlo. Iskusni štoper, umesto u "Humskoj" završio je u američkom Ostinu, a epizoda u MLS ligi očigledno mu se isplatila. 

Nekadašnji kapiten Vojvodine danas je i zvanično predstavljen kao novo pojačanje Almerije. Radovanović u španski klub stiže kao bitan šraf u borbi za opstanak, ali se Andalužanima daju male šanse za ostanak među elitom. 

Radovanović je fudbalsku karijeru započeo u rodnom Šapcu braneći boje Mačve. Usledile su epizode u OFK Beogradu, subotičkom Spartaku pre nego što je raskošan potencijal potvrdio u dresu Vojvodine odakle se prvi put otisnuo put inostranstva. 

Lans je za Radovanovića 2018. godine Novosađanima platio 650.000 evra, a srpski štoper u Francuskoj se zadržao pune tri sezone odakle je otišao u Kortrajk. Upravo iz belgijskog kluba dolazi u Almeriju. 

Šansu za debi Radovanović će imati već sutra budući da njegova Almerija gostuje Realu u Madridu. Nema sumnje da će mu Vinisijus, Belingem, Rodrigo i ostali poželeti toplu dobrodošlicu u Primeru...