Autor: Informer.rs

21.01.2024.

19:50

Foto: EPAIMAGES

Sport

Italijan biranim rečima o Vlahoviću: Zarazio me Partizanom, zajedno gledamo košarku! On je rođeni pobednik!

Taman kada se, nažalost, činilo da je forma Dušana Vlahovića krenula silaznom putanjom, srpski napadač zaigrao je u životnoj formi! Napadač Juventusa igra kao u transu na startu 2024. godine zbog čega je ponovo centralna figura u italijanskim medijima. 

Sve više se priča o Vlahovićem kvalitetima na terenu, ali i van njega, a jedan od onih koji najbolje poznaju snažnog napadača je Federiko Gati. Štoper Juventusa uspeo je na startu ove sezone da se izbori za mesto kod Maksa Alegrija, igra sjajno i jedan je od najbližih Vlahovićevih prijatelja u Torinu.

Italijan je ove sezone, iako igra u srcnu odbrane, tri puta bio strelac u Seriji A. Interesovanje oko njega poraslo je početkom godine, a u opišrnom intervjuu za "Gazzetta dello Sport", Gati je pričao i o druženju sa Vlahovićem. 

- Dušan i ja imamo jaku konekciju. Sve se to rađa iz velikog međusobnog poštovanja. Slični smo karakterno. On je sjajan i vrlo odlučan, a meni se dopada njegov pobednički mentalitet. Mnogo vremena provodimo zajedno, a to uključuje i zajedničko gledanje Paritzanovih košarkaških utakmica. Partizan je njegova druga kuća - ispričao je Federiko Gati. 

Informer

 

Vlahović će seriju dobrih igara u dresu Juventusa imati priliku da produži večeras protiv Lećea. Srpski reprezentativac u prethodnom kolu je protiv Sasuola postigao dva gola i tako stigao do devetog pogotka u Seriji A ove sezone.