Autor: Informer.rs

22.01.2024.

06:40

Foto: EPA

Sport

Najtrofejnije kopačke svih vremena! Krosova talija koja je nedavno otišla u istoriju (FOTO)

Bez ikakve dileme Toni Kros je jedan od najboljih fudbalera današnjice budući da je tokom svoje bogate karijere osvojio gotovo sve što je bilo moguće osvojiti. Zanimljivo, sve što je uspeo da uradi od 2013. do 2022. godine, Nemac je učinio u istim kopačkama.

Adidasov model "Aidpure 11pro" donosio je sreću nemačkom fudbaleru, u njima je osvojio - Svetsko prvenstvo, pet titula u Ligi šampiona i brojne trofeje u Španiji. Ipak, nakon poslednjeg finala Lige šampiona Kros je bio prinuđen da od svog sponzora zatraži novi par kopački, ali u istom modelu. 

- To je zaista posebno. Nisam video drugog igrača koji kao ja svaki dan čisti kopačke i priprema ih. Meni su kopačke najvažnija stvar na terenu. Jednostavno se osećam prijatno u ovim kopačkama. Mislim da je zbog boje i materijala - rekao je Toni Kros, a potom dodao. 

- Počeo sam pre osam godina da igram u njima. Za mene su savršene. Bele su, volim belo, materijal je savršen, ne želim druge. Zeleno, crveno, takve kopačke nisu moji favoriti. Dobro se brinem o njima, pripremam ih pre svakog treninga, čistim ih nakon toga da budu spremne za naredni dan... Nisam video da to neki igrač radi - objašnjava Toni Kros. 

Da se ne radi samo o dobrom fudbaleru već i o velikom čoveku Kros je potvrdio pre nekoliko meseci kada je svoje kopačke poklonio poznatom sajtu za dobrotvorne akcije - "United Charity-u".