Autor: Informer.rs

24.01.2024.

12:15

Foto: EPAIMAGES

Sport

Cirkus - Salah se vratio u Liverpul zbog oporavka, ali će igrati u završnici Kupa afričkih nacija!?

Nema Mohamed Salah sreće sa povredama budući da kada god igra za reprezentaciju doživi neki peh. Tako je bilo i ovog januara pošto mu je na meču protiv Gane stradala tetiva. Krilni napadač Liverpula zbog toga se vraća na Ostrvo kako bi započeo proces oporavka u cilju da se što pre ponovo bude na terenu.

"Redsi" su saopštili da je povreda Mohameda Salaha gora nego što se činilo u prvi mah te da ga u Liverpulu očekuje "intenzivan rehabilitacioni program". Sa druge strane, Egipćani se nadaju da bi jedan od najboljih fudbalera današnjice mogao da zaigra u završnici Kupa afričkih nacija. 

Naime, "faraoni" su se plasirali u nokaut fazu kontinentalnog takmičenja, a iz Fudbalskog saveza Egipta tvrde da će se Salah ponovo pojaviti u Obali Slonovače ukoliko četa Rui Vitorije stigne najmanje do polufinala. 

Informer

Egipat bi u osmini finala Kupa afričkih nacija trebao da igra protiv drugoplasiranog iz grupe F, zanimljivo je da sve četiri ekipe još uvek mogu do plasmana u noakut fazu takmičenja. Sve će biti poznato večeras, a potencijalni rivali za "faraone" su  - Maroko, DR Kongo, Zambija i Tanzanija. 

Četvrtfinale je zakazano za 2. februara, a Egipat bi ukoliko opravda ulogu favorita išao na boljeg iz duela Ekvatorijalna Gvineja - Gvineja. Već u polufinalu, kada bi Salah trebao da se vrati, mogli bismo da imamo veliki derbi između Egipta i Senegala.