Autor: Informer.rs

25.01.2024.

10:16

Foto: Starsportphoto

Sport

Kraj fenomenalne karijere! Penzionisao se jedan od najboljih srpskih napadača u istoriji! (VIDEO)

Ostaće ubojiti ofanzivac upamćen kao jedan od najboljih strelaca u srpskom fudbalu u poslednjem veku. Popularni Kaluđer je ove sezone igrao u dresu OFK Beograda, a u karijeri na kojoj bi mu mnogi pozavideli osvojio je sedam trofeja. 

On je u Superligi Srbije postigao 80 golova zauzevši treće mesto na večnoj listi, iza igrača Napretka Milana Bojovića koji je dao 103 i fudbalera Crvene zvezde Aleksandra Kataija, koji je postigao 85 pogodaka. 

Već dve sezone igrao je Kaluđerović u Prvoj ligi Srbije, prvo u Grafičaru, a onda i u OFK Beogradu, u kojem je i počeo karijeru. 

Igrao je Andrija za čak 25 klubova u Srbiji i inostranstvu, a  osvajao tofeje u dresu Crvene zvezde, Vojvodine, Žalgirisa, RFS i Nafasa, a bio je najbolji strelac Superlige za sezonu 2010/11.

Pred kraj fudbalske odiseje zadužio je opremu tima sa Karaburme i prošle godine postigao jedan od ključnih golova na putu ka plasmanu u Prvu ligu Srbije, ali u tom takmičenju zbog zdravstvenih problema, uglavnom nije igrao i zato je rešio da okonča karijeru.

Ulazi Andrija polako u menadžerske vodi i definitivno je rešio da ostane u svetu fudbala.