Autor: Informer.rs

25.01.2024.

17:21

Foto: Tanjug/AP

Sport

Preokret! Kraj transfer sage - Matić ostaje u Francuskoj, ali...

Pre nešto više od 24 časa delovalo je da je transfer Nemanje Matića u Bešiktaš gotova stvar, ali je došlo do novog preokreta. Transfer guru - Đanluka di Marcio, prenosi kako je iskusni vezista dogovorio saradnju sa Lionom i rešio da nakon transfer sage ipak ostane u Francuskoj. 

Matić je pre mesec dana ušao u sukob sa upravom Rena i rešio da napusti Bretanju. Razlog je ležao u činjenici da čelnici kluba nisu ispunili dogovor budući da u Renu ne postoji internacionalna škola koju bi deca srpskog fudbalera mogla da pohađaju. Iznerviralo je to iskusnog vezistu, Matić je odbijao da trenira, epilog svega - transfer u Lion. 

Francuski velikan je za Nemanju Matića spremio ugovor na dve i po godine, dakle, sezonu duži od dogovorenog sa Bešiktašom. Upravo to mogao bi da bude razlog što je srpski fudbaler odabrao ostanak u Francusku umesto Turske. 

Ren je dugo odbijao da Nemanju Matića prodaju, posebno u klub iz Lige 1, ali su svesni činjenice da ne bi trebalo da zadržavaju nezadovoljnog igrača. Zbog toga je uprava kluba popustila i dozvolila momku sa Uba da potraži novi angažman. 

Informer

 

Tačnih detalja oko obeštećenja nema, no, verovatno će se raditi o svoti od oko 5.000.000 evra budući da je takav bio dogovor na relaciji Ren - Bešiktaš. Navodno, nekadašnji reprezentativac Srbije već je dogovorio lične uslove sa Lionom i uskoro se očekuje promocija. 

Podsećamo, Matić je u Ren stigao prošlog leta iz Rome, a prethodno je branio boje Kolubare, Košica, Čelsija, Vitesea, Benfike i Mančester junajteda. U dresu reprezentacije Srbije odigrao je 48 utakmica uz postignuta dva gola.