Autor: Informer.rs

25.01.2024.

22:26

Foto: EPAIMAGES

Sport

Urnebes! U Africi nikada nije dosadno! Obala Slonovače smenila selektora, iznenada prošla dalje i sada želi da pozajmi novog...

U afričkom fudbalu nikada nije dosadno, a nova urnebesna priča stiže nam direktno sa Kupa afričkih nacija... 

Naime, domaćin turira - Obala Slonovače, iza sebe ima katastrofalan rezultat u grpnoj fazi takmičenja. Čelnici tamošnjeg Saveza hitno su reagovali i smenili selektora Žan Lui Gasea, ali nisu računali na činjenicu da bi "slonovi" mogli da se nađu u nokaut fazi kontinentalnog takmičenja... 

Gase je smenjen nakon debakla u susretu sa Gvinejom Bisao, Obala Slonovače poražena je sa 4:0 i šanse za prolazak u narednu fazu Kupa afričkih nacija bile su ravne nuli. Ipak, čudo se desilo, domaćin je kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe prošla dalje, ali za nastavak turnira nemaju seketora!? Cirkus.

Zbog toga čelnici Saveza moraju hitno da reaguju i imenuju novog selektora usred Kupa afričkih nacija, ali ni tu nije kraj ludnici. Naime, "slonovi" su, prema pisanju "Ekipa" stupili u kontakt sa Fudbalskim savezom Francuske i to sa neverovatnom idejom. 

Informer

 

Žele u Obali Slonovače da na pozajmicu do kraja Kupa afričkih nacija dovedu selektora ženske fudbalske reprezentacije Francuske - Erve Renara. Iskusni strateg pokupio je simpatije javnosti na Mundijalu u Kataru kada je na klupi Saudijske Arabije uspeo da savlada Argentinu. 

Vremena za razmišljanje nema budući da Obala Slonovače u ponedeljak igra svoj meč osmine finala protiv Senegala. Erve Renara vide kao "vatrogasca" u afričkoj zemlji i nadaju se da bi Francuz mogao da ponovi uspeh iz 2015. godine kada je na klupi "slonova" došao do titule na Kupu afričkuh nacija.