Autor: Informer.rs

27.01.2024.

06:40

Foto: AP/Photo

Sport

Nekada veliki talenat Nemačke: Fudbal je postao posao, nema zabave!

Prošao je sve omladinske uzraste nacionalnog tima "panzera" i svetu se predstavio kao nova "velika stvar" igrajući za drugi tim Verdera iz Bremena.

Međutim, nikada nije bio ljubitelj treninga i to nije krio i važio za tipičnog nemačkog fudbalera, takozvanog radnika.

Informer

Kruze u dresu Volfsburga 2022.

Upravo iz tog razloga, Kruze je odlučio da je vreme da se kopačke okače o klin.

Fudbal više nije sport u koji sam se zaljubio. Sve se diktira, a to nije nikada bio moj stil života. Samo me nervira. Fudbal je postao posao, više nema zabave. Danas je sve previše doterano, pedantno, vodi se računa o svakom detalju. Kada sam počinjao, bili smo bezbrižni. Obuješ kopačke, trčiš dva kruga i igraš fudbal. Sada? Sada moraš da dođeš na trening sat o po ranije - rekao je iskusni napadač.

Pokušao je da oživi strast nastupajući za drugoligaša Paderborn, ali se i tamo zadržao samo pet utakmica pre nego što je okončao svoju fudbalsku avanturu.

U svom stilu, nije mnogo mario za komentare i bez dlake na jeziku govorio je o angažmanu nemačkog niželigaša.

- Da je stigla unosna ponuda iz Saudijske Arabije, verovatno bih otišao tamo. Zašto da ne? Šta me veže za Nemačku? Ništa osim moje supruge - kazao je bivši fudbaler Fenerbahčea.

Informer

Kruze tokom nastupa za Union

Svoj kraj sa loptom i travnatom podlogom objavio je na društvenoj mreži "Instagram".

"Želeo bih da se zahvalim svojoj porodici na podršci, majci i ocu pre svih. Bez njih mnoge stvari ne bi bile moguće. Takođe, veliko hvala ljudima koji su navijali za mene i uživali u mojim igrama. Oni su bili razlog zbog kojeg sam uživao u onome što radim. Hvala i trenerima, nije ih bilo mnogo u mojoj karijeri", napisao je Kruze.

Mnogi simpatizeri "najvažnije sporedne stvari na svetu" zavoleli su ga i zbog nekoliko nastupa na profesionalnim poker turnirima, zbog kojeg je svojevremeno isključen iz reprezentacije Nemačke.

Tokom karijere branio je boje Verdera, Sent Polija, Frajburga, Borusije iz Menhengladbaha, Volfsburga, Fenerbahčea, Uniona i Paderborna.