Autor: Informer.rs

27.01.2024.

13:20

Foto: EPA

Sport

Nezapamćeni haos u Hrvatskoj! Hajduk krade Dinamu igrača od 10.000.000 evra!

Nezapamćeni haos u Hrvatskoj zbog fudbala! Kako navode svi vodeći tamošnji mediji, lider prvenstva Hajduk iz Splita angažovaće ofanzivca Josipa Brekala (25), koji je mesecima unazad bio nadomak povratka u Dinamo iz Zagreba.

Reč je o aktuelnom igraču Fiorentine, na koga u tom klubu ne računaju. Brekalo je dete Dinama i igrač koji je prilikom odlaska sa "Maksimira" u Volfsburg plaćen čak 10.000.000 evra. U prethodnih nekoliko meseci u više navrata je povezivan sa povratkom među "modre", ali u poslednja dva dana stižu informacije da se u trku uključio klub iz Splita. I da je trenutno favorit da ga dovede.

Informer

Reč je o pozajmici do kraja sezone, koju će Hajduk platiti 200.000 evra. Čitavu priču potvrdio je i najpoznatiji fudbalski transfer insajder, Đanluka Di Marcio.

"Hajduk je preko noći postigao dogovor sa Fiorentinom. Brekalo dolazi u Split na pozajmicu, a Fiorentina će za to dobiti 200.000 evra", navodi Di Marcio, uz dodatak da je za ovog igrača zainteresovan i Olimpijakos.

Hrvatski portal "Indeks" donosi još neke zanimljive detalje "krađe veka". Naime, Brekalo je već bio u avionu za Zagreb na potpis ugovora sa Dinamom, ali iz kluba su odugovlačili i kasnili sa slanjem dokumentacije, što je Brekalo protumačio kao znak da ga ne žele.

U priču se uključio Hajduk i sada se čeka ozvaničenje dogovora. Podsetimo, Splićani su u ovom prelaznom roku već doveli jedno veoma poznato ime, a reč je o čuvenom fudbaleru Ivanu Perišiću, koji je došao iz Totenhema.

Osim toga, jako je zanimljivo i što se tiče situacije na tabeli. Hajduk nakon dugo vremena drži lidersku poziciju i ima tri boda više od drugoplasirane Rijeke, a Dinamo je trećeplasirani na tabeli sa sedam bodova manje u odnosu na najvećeg rivala.