Autor: Informer.rs

28.01.2024.

21:10

Foto: EPA Images

Sport

Našli naslednika za Ćavija! Bivši trener Bajerna stiže na klupu Barselone

Bivši trener minhenskog Bajerna i reprezentacije Nemačke Hansi Flik (58) najozbiljniji je kandidat za klupu Barselone, objavio je ugledni list "Bild". 

Samo 24 sata pošto je aktuelni trener KAtalonaca Ćavi Ernandez najavio da će na kraju sezone napustiti velikana sa "Kamp Nou" počela su nagađanja ko će sesti na klupu slavnog kluba. 

Čelnici Barselone smatrali su da bi Jigren Klop, koji je takođe nedavno najavio odlazak iz Liverpula, mogao da bude idealno rešenje za njihovu ekipu. Ipak, kako je nemački stručnjak najavio da želi da odmori jednu sezonu, predsednik Katalonaca Đoan Laporta okrenuo se ka drugom nemačkom treneru.

Informer

Fudbaleri Barselone

Prvi čovek Barselone želi da iskoristi činjenicu da je Flik već duže vreme slobodan, jer je bez angažmana od septembra prošle godine kada je dobio otkaz na mestu selektora reprezentacije Nemačke posle brojnih neuspeha. Nemački stručnjak je prethodno sa velikim uspehom vodio minhenski Bajern i to u dve sezone. On je sa Bavarcima osvojio ukupno sedam trofeja i to dve Bundeslige, Kup Nemačke, Ligu šampiona, Superkup Nemačke, UEFA Superkup i Svetsko klupsko prvenstvo.

Zanimljivo, Bajern je pod vođstvom Flika naneo Barseloni jedan od najtežih poraza u istoriji Lige šampiona, kada su ih u sezoni 2019/20 u četvrtfinalu demolirali rezultatom 8:2

Pored Flika, kao mogući naslednici Ćavija u Barseloni pominju se i Tijago Mota i Rafa Markez.