Autor: Informer.rs

03.02.2024.

16:29

Foto: profimedia

Sport

Dijeta je sr*nje! Velika ispovest fudbalskog asa! Ne kajem se, za propast karijere krivi su hrana i piće!

Velika očekivanja su bila od Edena Azara kada je prešao iz Čelsija u Real Madrid leta 2019. godine za transfer koji je mogao da dostigne vrednost 150 miliona evra, da su svi bonusi bili isplaćeni.

Informer

Svojevremeno najskuplji fudbaler planete stavio je tačku na karijeru sa 32 godine, a u intervjuu francuskom L'Ekipu, poručio je da nikada nije imao potrebne navike za vrhunske domete koji su mu se predviđali.

Serija povreda, loš način života i očajna forma značili su da se Azar teško mogao smatrati ključnim igračem do kraja svoje karijere u Real Madridu. Trener ekipe Karlo Anćeloti ga je izostavljao iz tima, što je rezultiralo raskidom ugovora.

- Nikada nisam obraćao pažnju na to šta jedem, ali nisam ni svaki dan jeo burger. Ne možeš tako da živiš 16 godina. Hedonista sam, volim da jedem i pijem sa društvom. Dijeta je obično sr..e i nikada mi nije uspela - rekao je Azar.

Informer

Bio je svestan da mu karijera neće dugo trajati.

- Nikada nisam želeo da igram do 40. godine. Život je kratak, da bih se odricao mnogih stvari. Nisam hteo da se žrtvujem. Uvek sam u kući imao alkohol i mnogo hrane, koja nije baš bila za fudbalere. Ali takav sam i ne stidim se toga.

Priznao je da nikada nije osećao da se potpuno uklapa u ekipu Reala i da je to bio jedan od razloga zašto je okačio kopačke o klin.