Autor: Informer.rs

05.02.2024.

12:05

Foto: EPAIMAGES/Reuters

Sport

Ovako izgleda Dani Alveš nakon 13 meseci iza rešetaka! Brazilac čeka presudu, preti mu 12 godina robije!

Više od godinu dana prošlo je od kako je Dani Alveš uhapšen i lišen slobode. Slavni Brazilac se od januara 2023. godine nalazi iza rešetaka zbog optužbi za seksualno zlostavljanje jedne devojke u noći između 30. i 31. decembra, a legendarni desni bek danas se prvi put pojavio u javnosti od kako je završio u zatvoru. 

Dani Alveš pojavio se pred sudom u Barseloni kako bi se branio od optužbi da je silovao devojku u toaletu. Nekadašnji fudbaler katalonskog giganta mogao bi da dobije zatvorsku kaznu u trajanju od 12 godina, a očekuje se da konačna presuda bude izrečena u narednim danima. 

Brazilac se u sudnici pojavio u beloj košulji, vidljive su promene i na njegovom telu budući da je smršao, a koliko se teško nosi sa optužbama moglo se primetiti u njegovom ponašanju. 

Španski mediji prenose da tužilac insistira na kazni od devet godina zatvora, ali advokati slavnog Brazilca pokušavaju da negiraju sve optužbe u ovom slučaju i svog klijenta puste na slobodu. 

Nedavno se u čitav proces uključio Nejmar koji je preko svog oca na račun Suda prebacio 150.000 evra u svrhu "kompenzacije oštećene". U Barseloni su naknadu prihvatili i zbog toga bi Alveš mogao da dobije nešto nižu kaznu od očekivane. Pored toga, Nejmar je svom dugogodišnjem prijatelju angažovao jednog od najboljih advokata u Španiji - Gustava Ćista.