06.02.2024.

16:59

Foto: Starsportphoto

Sport

Milošević: Hoćemo kroz baraž na Evropsko prvenstvo

Učesnici predstojećeg kontinentalnog takmičenja (14. jun -14. jul) biće konačno poznati krajem marta, nakon održavanja pomenutog baraža. Tri ekipe će osigurati svoje mesto na takmičenju u Nemačkoj kroz ove odlučujuće utakmice, a među 12 reprezentacija koje se tome nadaju je i selekcija Bosne i Hercegovine.

Informer

 

Četa selektora Sava Miloševića suočiće se sa izazovom eliminacije dva protivnika kako bi se ostvario cilj - plasman na EP. Prvi izazov biće Ukrajina, s kojom će se sastati 21. marta u Zenici. Ukoliko BiH pobedi na tom susretu, sledi joj duel sa boljim iz meča Izrael - Island, koji će biti odigran u Sarajevu 26. marta.
Milošević  veruje svojim izabranicima i smatra da zajedničkim snagama mogu da ostvare plasman. 

- Neće biti lako u baražu, pogotovo jer nam je prvi protivnik veoma kvalitetna Ukrajina. Dobro je što igramo na domaćem terenu, nadam se dve utakmice. Ovakav tip baraža je komplikovan i na jednu utakmicu sve je moguće. Verujem da možemo da ostvarimo uspeh i da se plasiramo na Evropsko prvenstvo - izjavio je selektor "zmajeva".

Bivši trener Partizana ističe da će u narednom periodu propratiti formu i nastupe njegovih reprezentativaca, te i da će razgovarati sa njima kada ih bude posetio. 
 

Informer

 

-  U kontaktu sam sa igračima, a u narednom periodu planiram putovanje u Nemaču i Tursku gde igra dosta naših reprezentativaca. Tamo ću pogledati njihove utakmice i iskoristiti priliku da razgovaramo uživo. Uglavnom, svima smo predočili šta u taktičkom smislu planiramo da radimo i verujem da ćemo spremno docekati baraž - dodao je Savo.

Podsetimo, Milošević je preuzeo ulogu selektora u septembru. Iako je započeo sa pobedom nad Lihtenštajnom (2:0), usledila su tri uzastopna poraza od Portugala (0:5), zatim Luksemburga (1:4) i Slovačke (1:2).