09.02.2024.

11:01

Foto: Starsportphoto

Sport

Iznenađenje ili ne?! Kladionice ne veruju lideru! Nastavlja se borba za titulu, a ovo su prognoze!

Kladionice smatraju da će Crvena zvezda po sedmi put uzastopno osvojiti titulu prvaka države i da Partizan nema velike šanse da sačuva lidersku poziciju!

Utakmicom Radnik - Čukarički danas se i zvanično nastavlja Superliga Srbije nakon dvomesečne pauze, a beogradski "večiti" rivali će svoje mečeve 20. kola odigrati sutra. Lider prvenstva Partizan gostuje Javoru (subota 14.00, Arena 1 premijum), dok aktuelni prvak države nešto kasnije na svom stadionu igra protiv ekipe Voždovca (subota 16.30, Arena 1 premijum).

Informer

Potcenjivačke kvote

Pred nastavak takmičenja među ljubiteljima fudbala u Srbiji vlada samo jedna dilema - da li će Partizan nakon sedam godina prekinuti Zvezdinu dominaciju, ili će ekipa sa "Marakane" ponovo biti nacionalni prvak. Crno-beli imaju bod više na tabeli, ali uprkos tome, nisu favoriti za pehar.

Na prvi pogled procene kladionica deluju neobično, čak možda i potcenjivački prema Partizanu.
Ipak, prema rečima poznatog analitičara Ranka Stojića, Zvezda zaista jeste favorit, mada ne toliki kako pokazuju kvote.

Informer

 

- Blagu prednost dajem Crvenoj zvezdi. Mada, nemojmo da se zavaravamo da ima toliko jači tim od Partizana. To se najbolje videlo u derbiju. Pre te utakmice, ako se dobro sećam, kladionice su takođe bile na strani Zvezde. Njen igrački kadar jeste po imenima jači, ali nije kompaktan tim. Najveće pojačanje crveno-beli su doveli ove zime, a to je Vladan Milojević.  Uz to, Zvezda je organizaciono mnogo jača od Partizana i u to je njena najveća snaga - kaže Stojić za Informer.

Najveći srpski klubovi su prethodne zime imali značajno različite prelazne rokove. Što se tiče Zvezde, u prvom planu su bile prodaje, a Stojić ističe da je prvobitni plan bio skraćivanje igračkog kadra.

Informer

 


- Zvezda se bazirala da smanji igrački kadar i da tako olakša posao Milojeviću. Prodala je sve što je planirala. Da je, recimo, stigla ponuda za Olanjinku ili Lučića, pustili bi i njih da idu. Nisu smeli da puste Bukarija, jer hoće da idu na titulu. Uostalom, to je bio njihov odgovor na to što Partizan nije prodao Saldanju - ocenjuje Stojić.

Dobro radili

Nekadašnji golman odao je priznanje Partizanu na odrađenom prelaznom roku.

- Moram da čestitam Igoru Duljaju i Ivici Kralju na fantastičnom poslu. Pre svega Duljaju, jer se pametno oslonio na Darija Srnu. On u Šahtjoru radi fantastičan skauting, a Partizan nije imao mnogo vremena. Jedino nisam ubeđen da je dobar potez dovođenje Denila Kastilja na pozajmicu. Partizan nema pravo otkupa, čak i da bude dobar, moraće da ga vrati - ističe Stojić.
 


KVOTE ZA OSVAJANJE SUPERLIGE SRBIJE
Crvena zvezda - 1,35
Partizan - 3,00
TSC - 12,00
Novi Pazar - 60,00
Vojvodina - 70,00
Čukarički - 70,00