Autor: Informer.rs

09.02.2024.

21:30

Foto: EPA Images

Sport

Od ljubavi do mržnje ima tako malo! Kinezi ljuti na Mesija!

Naime, gradske vlasti Hangdžoua gde je pomenuti meč trebalo da bude odigran, donele su odluku da iz bezbednosnih razloga otkažu zakazani okršaj aktuelnog prvaka sveta i jedne od najboljih afričkih selekcija.

Informer

 

"Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, nadležne vlasti procenjuju da nisu ispunjeni uslovi za odigravanje prijateljske utakmice i doneta je odluka da ista bude otkazana", ističe se u saopštenju Biroa za sport Hangdžoua.

Do takvog raspleta situacije došlo je nakon što jedan od najboljih fudbalera u istoriji nije nastupio za Inter Majami u prijateljskom meču protiv selekcije Hong Konga koji je odigran prethodne sedmice, odnosno čitavu utakmicu je presedeo na klupi sa rezervnim igračima.

Informer

 

To je izazvalo žestoku reakciju kineskih navijača, od kojih su mnogi izdvojili ogromnu sumu novca kako bi svog idola gledali na delu. Bilo je uvreda kako na račun vlasnika kluba Dejvida Bekama, tako i samog Mesija. Navijače u Kini dodatno je naljutilo to što je Argentinac samo nekoliko dana nakon toga odigrao meč u Japanu protiv Visel Kobea.

Informer

 

Pored otkazanog meča sa Nigerijom, južnoamerička selekcija trebalo bi da odmeri snage i sa Obalom Slonovače a sudbina te utakmice za sada nije poznata.