Autor: Informer.rs

10.02.2024.

21:27

Foto: profimedia

Sport

Transfer na pomolu? Samardžićev otac otkrio planove: Mnogi ga hoće, ali njemu se ne žuri

Mladi vezista privukao je pažnju na tržištu transfera Serije A tokom poslednjih sedam meseci. Tokom leta, činilo se da je vrlo blizu pridruživanja Interu, međutim dogovor je na kraju propao u poslednjoj fazi, ostavljajući ga u Udinezeu. U januarskom prelaznom roku, u redu za 21-godišnjeg fudbalera čekali su Juventus i Inter. Klub iz Milana bio je bliži dovođenju mladog asa, čak ga je najavio i na društvenim mrežama, ali je transfer propao.

Sada su se navodno pojavile informacije, kako je Samardžić na korak do prelaska u Torino, međutim njegov otac je za italijasnke medije dao odgovor na pitanje, šta će zapravo biti sa transferom fudbalera koji jača vezni red Udina.

- Moramo da vidimo šta je najbolje za Lakijev razvoj. To što ga povezuju za nekoliko timova je znak da mu ide dobro. Moj sin je već rekao da je spreman za sledeći korak u svojoj karijeri, ali mu se ne žuri. On zna šta ima u Udinama, gde se oseća veoma prijatno i gde cene njegovu vrednost. Sve što se dešava je samo pozitivna prekretnica za njegov rast i razvoj. Videćemo šta nam budućnost nosi - izjavio je Mladen za "Gazetu".

Informer

 

Zatim se osvrnuo na dešavanja u proteklih par meseci i na pravu transfer sagu kojoj smo svi svedočili.

-  Mislim da se o tome već dovoljno govorilo i nije potrebno da sada po ko zna koji put ponavljam jedno isto. Laki je nastavio vredno da radi i fokusiran je na Udineze. Tim prolazi kroz tešku fazu i moj sin želi da pomogne svojim saigračima da zajedno izađu iz nje - izjavio je Samardžić.

Udineze u ponedeljak igra protiv Juventusa u utakmici 24. kola Serije A, a Mladen ne krije da je porodica najveća podrška mladom fudbaleru.

- Biću na tribinama sa ženom i decom. Uvek se trudim da budem tu uz njega i podržim ga. Ponosan sam na njega što je razvio lični stil igre, a za sve one koji mu hvale tehniku imam da poručim da je ona ishod napornog rada uz vrlo malo talenta - podvukao je Samardžić.

Momak rođen u Berlinu je u član Udineza od 2021. godine i ima ugovor sve do 2026. Svoju karijeru je započeo u Herti, a zatim je stekao dodatno iskustvo igrajući i za Lajpcig.