Autor: Informer.rs

11.02.2024.

06:40

Foto: Starsportphoto©

Sport

Na današnji dan: Ukrajina uzela meru Antićevoj Srbiji

Proslavljeni selektor Radomir Antić predvodio je "orlove" u duelu koji se odigrao u Nikoziji. Nije bilo lako našim reprezentativcima da se izbore sa jakom protivničkom ekipom koja je povela već u 14. minutu utakmice. Gol je postigao krilni napadač reprezentacije Ukrajine Serhij Nazarenko sa oko 20 metara od našeg gola.

Za Srbiju, koja je igrala u svojim tradicionalnim crvenim dresovima, nastupali su: Dišljenković, Rukavina, Ivanović, Dragutinović, Kolarov (Đurić 67.), Mutavdžic (Tošić 58.), Stanković, Milijaš (Kuzmanović 46.), Krasić (Janković 71.), Jovanović i Lazović (Sulejmani 46.).

Naša ekipa bila je efikasnija u prvom poluvremenu, Milijaš je u više navrata pokušavao da zatrese mrežu protivničke ekipe, ali pozitivnog ishoda nije bilo. Ukrajina se osilila i u drugom poluvremenu, par puta je bilo prilike da Ševčuk centrira loptu u okvir gola, ali na našu sreću bilo je neprecizno i iz velike daljine. "Orlovi" su se dobro branili, pa su tako spasili ekipu većeg poraza.

Jednom prilikom, bivši ukrajinski fudbaler srpskog porekla Marko Dević (40) oglasio se u intervjuu za strane medije i osvrnuo na utakmice dve zemlje kojima kako on kaže 'pripada'. Jasno je da je Ukrajina Srbima uvek bila nesavladiv rival, a Dević je tom prilikom istakao kako je oduvek maštao da rivalstvo između te dve zemlje ne postoji.

- To je jedan od najupečatljivijih momenata u mom životu - sećam ga se kao juče da je bilo. Smešteni smo bili u istom hotelu, stolovi u restoranu su bili jedni do drugih i bilo mi je jako teško. U neku ruku mi je bilo krivo, ali i drago mi je jer je tako verovatno trebalo da bude - izjavio je Dević nedavno.

Postava reprezentacije Ukrajine: Kudžamov, Šefčuk, Mandzjuk, Rusol, Pašajev, Timoščuk, Levčenko, Nazarenko, Kaličenko, Dević, Voronin, Čigrinski, Homenjuk, Seleznjov, Rotan.