Autor: Informer.rs

11.02.2024.

22:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

Šampion pao na "San Siru"! Minimalac Milana protiv Napolija i još jedna predstava srpskog bisera! (VIDEO)

Jasno je od starta sezone da Napoli nema nikakve šanse za odbranu trona u Italiji. Kako su utakmice prolazile postalo je jasnije da od šampionskog tima podno Vezuva nije ostalo gotovo ništa... Dve promene trenera, brojne povrede, sada i Afrički kup nacija doveli su tim Valtera Macarija do borbe za sredinu tabele, a nakon današnjeg poraza u derbiju protiv Milana i Evropa deluje kao nemoguća misija - 1:0 (1:0). 

"Rosoneri" su ponovo uspeli da savladaju Napolitance iako ni ovoga puta nisu briljirali. Mučila se četa Stefaana Piolija, ali je pukom srećom uspela da dođe do sva tri boda i tako, makar na papiru, ostane u trci sa Juventusom i Interom. 

Čovek odluke bio je Teo Ernandez koji je u 25. minutu u tandemu sa Rafaelom Leaom uspeo da probije bedem pred golom Pjerluiđija Golina, a potom matira iskusnog italijanskog čuvara mreže. 

Pokušavali su gosti na "San Siru" na sve načine da se vrate u meč, jurili zaostatak, pretili u drugom poluvremenu, ali bez Viktora Osimena Napoli nema napadački potencijal. Videlo se to i večeras, a nalete Lindstrama, Kvarachelije, Lobotke, Di Lorenca, Politana i Raspadorija uspešno je odbijao talentovani srpski štoper - Jan-Karlo Simić. 

Ponovo je Pioli na teren poslao bisera "rosonera", a mladi štoper odužio se na najbolji mogući način budući da je u poslednjih pola sata zajedno sa Mateom Gabijom bio nerešiva enigma za napad Napolitanaca.