Autor: Informer.rs

13.02.2024.

13:03

Foto: AP/Photo

Sport

Otkriveno! Evo zašto PSŽ nikada nije osvojio Ligu šampiona! Bufon progovorio...

Branio je Đanluiđi Bufon u sezoni 2017/18 za francuskog giganta, kada su Parižani takmičenje završili u osmini finala elitnog takmičenja. Tada mu je postalo jasno zašto takav klub pored ogromnog novca i velikih zvezda ne može da se domogne žarko željene titule.

- Stigao sam tamo iz Juventusa, koji je imao jake igrače, ali kada sam došao u PSŽ pomislio sam "Mama mia". Da uzmem sve ove fudbalere i da ih odvedem u Torino sigurno bismo osvojili Ligu šampiona četiri puta u nizu, ali kao i sa svim stvarima u životu ima vrlina i mana - rekao je Bufon u "BSMT podkastu".

Kilijan Mbape, Nejmar, Lionel Mesi niti bilo koji drugi superstar nisu pomogli da se osvoji prestižni pehar.

- Imali smo Mbapea, Nejmara, Veratija, Tijaga Silvu, to je bilo neverovatno. Pitao sam se kako je moguće da nisu osvojili Ligu šampiona, delovalo je da je to nemoguće. Onda shvatite određenu dinamiku koja postoji sa toliko velikih imena. Može da postane veoma komplikovano u svlačionici, čak i kada je atmosfera dobra, kao što je bila te sezone. Proveo sam tamo godinu dana i shvatio sam zašto je to tako - poručio je Bufon.

Informer

Ne blista PSŽ ni ove sezone. Teškom mukom je prošao grupnu fazu elitnog takmičenja, pa će u osmini finala igrati protiv Real Sosijedada 14. februara u Parizu, dok je revanš u Španiji 5. marta.