Autor: Informer.rs

13.02.2024.

17:54

Foto: Tanjug/AP

Sport

Detonacija u Zagrebu! Dinamo krenuo po iskusnog reprezentativca!

Pre nešto manje od mesec dana splitski Hajduk detonirao je fudbalsko tržište u Hrvatskoj i uspeo da angažuje tandem reprezentativaca pošto su na "Poljud" stigli Ivan Perišić i Josip Brekalo. Nekoliko dana kasnije iz Rijeke je stigao odgovor budući da je doveden Marko Pjaca, a sada udarac uzvraća i zagrebački Dinamo! 

Nedavno je promovisan Marko Rog koji se nakon nekoliko godina vratio na "Maksimir", a njegovim stopama mogao bi da krene i Dejan Lovren. Kako prenose hrvatski mediji aktuelni šampion krenuo je pregovore sa Lionom oko iskusnog štopera iako je trenutno daleko od dogovora. 

Problem predstavlja ogromna plata koju Lovren ima u Francuskoj. Ugovorom je za Lion vezan do leta 2025. godine, a po sezoni zarađuje skoro 4.000.000 evra. Jasno je da u Dinamu ne mogu da pariraju tim uslvima, ali nije tajna da je Hrvat nezadovoljan situacijom u klubu i želi da promeni sredinu. 

Informer

 

Realna opcija u ovom momentu je pozajmica do kraja sezone, a da Dinamo preuzme deo Lovrenove plate. Druga, manje realna, je da iskusni štoper raskine ugovor sa francuskim klubom, dobije deo obećanog novca i potom kao slobodan igrač stigne na "Maksimir". 

Dejan Lovren je ponikao u Dinamu pre nego što je 2010. godine u transferu teškom 9.000.000 evra otišao upravo put Liona. Branio je Hrvat potom boje Sautemptona, Liverpula i Zenita pre nego što se pre dve sezone vratio u Francusku. 

Za "modre" Lovren je odigrao 57 utakmica, postigao tri gola i osvojio dve titule, ali bez dubljeg traga. Ideja je da se vrati u matični klub kako bi Dinamu pomogao u šampionskoj trci, te bio pravi odgovor Zagrebčana na skupocena pojačanja koja su stigla u Hajduk i Rijeku.