Autor: Informer.rs

15.02.2024.

07:00

Foto: EPA Images

Sport

Argentinci spremaju "bombu" za Olimpijske igre?! Najbolji ikada ide u Pariz?!

Iskusni vezista nedavno se vratio u Argentinu i potpisao ugovor sa Njuels Old Bojsima, ekipom u kojoj je Mesi ponikao.

- Nadam se da će Leo biti deo olimpijskog tima, jer kada je on u ekipi Argentina igra odlično i beleži uspehe. Ne znam kakva će biti njegova odluka, ali mnogo bi značilo njegovo prisustvo mlađim igračima, pogotovo ako uzmemo u obzir da Mesi zna kako se osvaja olimpijsko zlato. Bilo bi lepo videti ga ponovo u reprezentaciji na Olimpijskim igrama – nije Banega imao dilemu koliko bi "gaučosima" značilo prisustvo jednog od najboljih fudbalera sveta svih vremena.

Informer

 

Njih dvojica su zajedno igrali u timu na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine kada su Argentinci osvojili zlatnu medalju. Do mesta u Parizu južnoamerička selekcija stigla je na kvalifikacionom turniru KONMEBOL zone, pobedom nad aktuelnim olimpijskim šampionom Brazilom.

Informer

 

Selektor mlade reprezentacije uzrasta do 23 godine Havijer Maskerano, nedavno je potvrdio da će pozvati Mesija i Anhela Di Mariju da se pridruže olimpijskoj selekciji. Prema propozicijama, fudbalski timovi na Igrama mogu imati trojicu igrača starijih od 23 godine.