Autor: Informer.rs

15.02.2024.

11:08

Foto: Starsportphoto

Sport

"Orlovi" napredovali na prvoj FIFA rang-listi u 2024. godini

Naša reprezentacija trenutno je 32. na svetu, po rankingu Međunarodne fudbalske federacije (FIFA), koja je objavila prvu listu u 2024. godini.

To znači da su izabranici Dragana Stojkovića napredovali, iako nisu odigrali nijedan meč još od 19. novembra 2023. kada su u Leskovcu remizirali sa Bugarskom (2:2) i tako overili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (od 14. juna do 14. jula).

Do kontinentalnog turnira i okršaja sa Engleskom, Danskom i Slovenijom, "orlovi" će imati nekoliko provera. Prve su na programu već u martu, protiv Rusije i Kipra (21. i 25. marta), dok će generalne provere pred start EP biti dueli sa Austrijom u Beču (4. juna) i Švedskom u Stokholmu (8. juna).

Kada je reč o ostalim selekcijama, najveći napredak napravili su finalisti Afričkog kupa nacija. Šampion Obala Slonovače je sa 49. došla na 39. mesto, dok je Nigerija sa 42. skočila na 28. poziciju.

Među prvih deset nema promena. Na čelu je aktuelni šampion sveta Argentina, ispred Francuske i Engleske, a potom slede Belgija, Brazil, Holandija, Portugal, Španija, Italija i Hrvatska.