Autor: Informer.rs

15.02.2024.

19:35

Foto: EPAIMAGES

Sport

Kad je teško, tu je Mitar! Srbin golčinom spasao Al Hilal (VIDEO)

Srpski fudbaler Aleksandar Mitrović ponovo je bio najzaslužniji za trijumf svog Al Hilala nad iranskim Sepahanom od 3:1 (0:1) u prvom meču osmine finala Azijske Lige šampiona. 

Mitrogol tako je postigao prvi gol u ovoj godini na zvaničnim utakmicama, pošto je tim iz Rijada prethodno od početka godine odigrao dve prijateljske utakmice protiv Al Nasra i američkog Intera iz Majamija. Inače, našem reprezentativcu ovo je već 25 gol u svim takmičenjima ove sezone. 

Golgeter iz Smedeereva je praktično odlučio utakmicu u Iranu, pošto je postigao pogodak u 94. minutu za vođstvo svog tima od 2:1. 

Prethodno, Al Hilal je gubio 1:0 na poluvremenu, izjednačili su preko Malkoma u 57. minutu, a u nadoknadi je na scenu stupio Mitrović i posle centaršuta Abdulhamida fantastično na petercu skočio i glavom zatresao mrežu rivala. Tačku na meč i potvrdu trijumfa ekipe iz Rijada stavio je Al Hamdan u 97. minutu za konačnih 3:1. 

Drugi srpski reprezentativac Sergej Milinković-Savić odigrao je ceo meč za Al Hilal, ali nije uspeo da se upiše u strelce.