Autor: Informer.rs

16.02.2024.

09:41

Foto: Tanjug/AP

Sport

Pioli ne može da prežali Sergeja, pa i u junaku Milana vidi Srbina! Liči na njega, fantastičan je!

"Rosoneri" su na svom terenu ostvarili ubedljivu pobedu nad Renom od 3:0 (1:0) u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, a jedan od najzaslužnijih za slavlje italijanskog tima bio je Ruben Loftus Čik (28), momak koji je bio precizan u 32. i 47. minutu meča.

Nije štedeo reči hvale na njegov račun šef stručnog štaba Stefano Pioli i čak ga je uporedio sa fudbalerom Al Hilala, Sergejom Milinković Savićem.

- Znate kako, ovo je sjajan trenutak, ali moramo ostati fokusirani. Dobro nam ide, ali poteškoće će doći, koliko u nedelju protiv Monce! Nisam očekivao od Čika da bude tako ofanzivan, ali on ima istinsku sposobnost da svojim kvalitetom i fizičkim predispozicijama rešava situacije. Trenirao sam Sergeja Milinkovića Savića u Laciju, Ruben me podseća na njega u pogledu kvalitieta, fizičke prisutnosti na terenu, uključenosti u igru. Zaista je fantastičan. Propustio je jedan period sezone, ali sada je dobro i potpuno je oporavljen.

Informer

Nije tajna da je Sergeja Milan u više navrata pokušavao da angažuje, a sada je Pioli Srbina našao u Čiku.

- Uvek ga doživljavam kao vedrog i srećnog fudbalera. Voleo bih da ga još češće vidim u šesnaestercu, ali on konstantno učestvuje u pobedama ovog tima... Čak i kada ne postiže golove. Govorimo o igraču koje je uvek usmeren ka zabavi i estetici. Srećan sam zbog njega. Mora da nastavi da traži svoju karakterističnu igruPišu da imamo samo pet odsto šanse da osvojimo Ligu Evrope. Stavljaju Liverpul, Bajer Leverkuzen, Atalantu, Brajton i Benfiku ispred nas. Iskoristiću to da motivišem svoje igrače - zaključio je Pioli.

Srpski reprezentativac Luka Jović je u poslednje vreme ušao u golgetersku formu, ali sinoć nije dobio šansu da zaigra, pa je ubedljiv trijumf svoje ekipe gledao s klupe.

Ekipa Stefana Piolija tako mirno čeka revanš koji je na programu naredne nedelje u Francuskoj.