19.02.2024.

23:16

Foto: EPA Images

Sport

Nema mira pod Vezuvom! Italijanski prvak ponovo promenio trenera

Nije se Valter Macari (62) dugo zadržao na klupi aktuelnog šampiona Serije A! Iskusni stručnjak došao je sredinom novembra prošle godine da "gasi požar", koji je Rudi Garsija (59) zapalio očajnim rezultatima ove sezone, ali je na 17 utakmica ostvario učinak od samo šest pobeda, tri remija i čak osam poraza.

Nekadašnjem kormilaru Sampdorije, Intera, Votforda, Torina i Kaljarija nije pošlo za rukom da podigne Napolitance, koji su trenutno tek na devetom mestu na tabeli domaćeg prvenstva i daleko od pozicije koja i naredne sezone garantuje učešće u Ligi šampiona.

Zbog toga se uprava kluba, na čelu sa gazdom Aurelijom de Laurentisom (74), odlučila na još jednu promenu, a poverenje je dobio Frančesko Kalcona (55).

Mediji sa Apenina prenose da je čuveni filmski producent već saopštio Macariju da je bivši, dok je u isto vreme i obelodanio saradnju sa aktuelnim selektorom reprezentacije Slovačke

- Zahvaljujem se Valteru, prijatelju porodice De Laurentis i Napolija, što je podržao tim u teškom i kompleksnom trenutku. Ostaće u srcima Napolitanaca i naše porodice. Takođe, želim dobrodošlicu nazad Frančesku Kalconu, koji je već radio sa nama uz Sarija i Spaletija - rekao je prvi čovek kluba sa stadiona "Dijego Armando Maradona".

Informer

Frančesko Kalcona

Novi kormilar radio je uglavnom kao asistent, a pored Napolija, istu ulogu obavljao je i u Peruđi, Empoliju i Kaljariju , sve dok u julu 2022. nije seo na klupu selekcije Slovačke, koju je odveo na predstojeće Evropsko prvenstvo u Nemačkoj.

Pred Kalconom je sada ogroman izazov, jer osim toga što mora da podigne ekipu i popravi plasman u Seriji A, očekuje ga i dvomeč sa Barselonom u osmini finala Lige šampiona (21. februara i 12. marta).