20.02.2024.

23:09

Foto: EPA Images

Sport

Dosadila mu penzija! Legendarni fudbaler se vraća, šokirao sve izborom kluba

Nekadašnji reprezentativac i kapiten Urugvaja pre samo šest meseci rešio je da "okači kopačke o klin", posle decenija igranja fudbala. Ipak, bez lopte izdržao je samo pola godine, pa je sada rešio da se vrati na teren i potpiše ugovor sa urugvajskim niželigašem Porongosom do kraja godine. 

Slučajnost ili ne, ali sjajni defanzivac je u danu kada će njegovi bivši klubovi, milanski Inter i Atletiko Madrid odmeriti snage u osmini finala Lige šampiona, odlučio na povratak. 

Inače, pomenuti Porongos ima dugu istoriju postojanja, pošto je osnovan još 1910. godine, a ekipa se takmiči u jednoj od mnogobrojnih regionalnih liga Urugvaja.

Kako prenose mediji iz južnoameričke zemlje, Godin se fudbalu vratio na nagovor svog velikog prijatelja inače Gonzala Kastra, bivši igrač Majorke, Sosijedada i Malage takođe je prekinuo penziju i odlučio da obuče dres Porongosa. 

Godin je poslednju sezonu odigrao u redovima argentinskog Veleza Sarsfilda, a prethodno je sa uspehom branio boje Viljareala, Atletiko Madrida, Intera, Kaljarija i Atletiko Mineiera. 

Urugvajac je tokom klupske karijere osvojio 10 trofeja, a najveće uspehe ostvario je sa "jorgandžijama" s kojim ja osvojio dve Lige Evrope, dva Superkupga Evrope, prvenstvo Španije, Kup kralja, Superkup Španije, a takođe i dva puta je igrao finale Lige šampiona. 

Godine je odigrao 627 utakmica i postigao 38 golova. Dres reprezentacije Urugvaja nosio je na 161 utakmici, a sa nacionalnim timom uspeo je da osvojio Kopa Ameriku 2011.