21.02.2024.

12:00

Foto: Foto: Reuters, EPA Images, Pexels

Sport

Gledaju pravi fudbal! Sve više američkih javnih ličnosti na stadionima! (FOTO GALERIJA)

Mnogo pažnje izazvao je američki reper Kanje Vest svojim pojavljivanjem na meču Atetiko Madrida i Intera, koji je odigran sinoć.

Pored popularnog Jea, na tribinama "Đuzepe Meace" bila je i njegova supruga Bjanka Ćensori , kao i sin popularnog gluca Vila, Džejden Smit.

Sve je češća pojava da počasne lože velelepnih stadiona širom Evrope budu ispunjeni slavnim ličnostima iz Sjedinjenih Američkih Država u kojima fudbal, ili kako ga oni nazivaju "soker" ne izaziva preveliku pažnju.

Ipak, to se promenilo, a možda jedan od pokretača "ekspanzije" na američki kontinent je odlazak legendarnog Dejvida Bekama svojevremeno u Los Anđeles Galaksi iz Real Madrida.

Međutim, pravu "eksploziju" fudbal u Americi doživeo je pristizanjem Lionela Mesija u Inter iz Majamija. 

To je prouzrokovalo sve veći broj slavnih na mečevima, do juče malo poznatog kluba, ali i njihove češće odlaske na evropske stadione.

Tako je proteklog leta, jedna od gorućih tema bilo pojavljivanje Kim Kardašijan na "Parku prinčeva" i prisustvo meču Pariz Sen Žermena i Rena.

Ona je nakon toga, zajedno sa sinom Sejntom, bila specijalna gošća i na utakmici Arsenala. Isti klub posetila je i svetska muzička zvezda Rijana, pa je tom prilikom dobila i specijalan dres "topbžija".

Čest gost na utakmicama Liverpula je jedan od najboljih košarkaša svih vremena, Lebron Džejms. Doduše, popularni "kralj" nije običan navijač, već jednim delom i vlasnik premijerligaša

Njegovim koracima krenuo je i Medžik Džonson, koji je većinski vlasnik fudbalskog kluba u Los Anđelesu, dok je poznati glumac Rajan Rejnolds kupio i preporodio engleskog niželigaša Reksam. Manje je poznato da je Kevin Garnet veliki navijač Čelsija ili da Stef Kari bodri Pariz Sen Žermen.

Ipak, treba se prisetiti i pokojnog Kobija Brajanta, velikog navijača katalonske Barselone. Kluba u čiju je čast izašla i jedna silueta njegovih čuvenih patika.

Informer

Kobi u Barseloni

Među fanovima "najvažnije sporedne stvari na svetu" veliki je broj muzičara i glumaca.

Članovi popularne rep grupe "Sajpres hil", redovni su na mečevima američke MLS lige, kao i njihove kolege Nasir Džouns, poznatiji pod umetničkim alijasom "Nas" i čuveni "Doktor Dre". Da ne vole samo reperi fudbal, potvrđuju Džastin Biber, Kejti Peri, Dejv Grol, Drejk i Džastin Timberlejk.

Rado viđeni gosti na fudbalskim stadionima širom sveta su neke od najvećih zvezda Holivuda, poput Semjuela Džeksona, Toma Henksa, Vila Ferela, Dženifer Aniston, Silvestera Stalonea, Leonarda Di Kaprija i mnogih drugih.

Klubovi koji imaju najveći broj simpatizera među slavnima su uglavnom članovi engleske Premijer lige ili španske Primere, ali je izuzetno popularan i Pariz Sen Žermen iz francuske Lige 1.

Sjajan "kop" navijača mogli bi da imaju Arsenal, Barselona i Real Madrid, mada ne zaostaju mnogo ni Liverpul i Mančester junajted.

Koliko se tu radi o pravoj ljubavi prema klubu i igri, a koliko o popularnosti i biznisu, procenite sami...