21.02.2024.

19:10

Foto: Reuters

Sport

Zbog tuče umalo ostao bez svega! Korejac hitno otišao u London da traži oprost od kapitena!

Reprezentacija Južne Koreje nije opravdala ulogu favorita na Kupu Azije pošto su u polufinalu poraženi od Jordana. Rezultiralo je je to otkazom ja Jirgena Klimsna, a potom je došlo i do problema unutar nacionalnog tima. Naime, tokom opuštanja i igranja stonog tenisa došlo je do fizičkog obračuna između Hjong-Min Sona i Kang-In Lija. 

Fudbaler Pariz Sen Žermena tada je slomio prst kapitenu Južne Koreje i postao neprijatelj broj jedan u svojoj zemlji. Jasno je - Hjong-Min Son ima status "božanstva" u azijskoj državi i ko god krene na njega neće dobro proći. 

Mogao je to Kang-In Li da oseti na svojoj koži budući da su sponzori iz Južne Koreje odmah počeli da otkazuju saradnju. Svestan da je dospeo u ogromne probleme, as Pariz Sen Žermena rešio je da krene put Londona kako bi od kapitena tražio ruku pomirenja. 

- Smatrao sam da je važno da lično posetim Sona i ponudim iskreno izvinjenje, a kroz dug razgovor imao sam vremena da shvatim teret kao kapiten tima i razmislim o svojim postupcima. Tog dana sam uradio nešto što nikada nisam smeo da uradim za večerom. Duboko žalim zbog ovih stvari. Iako su poštovanje i posvećenost timu najvažnije stvari, imao sam mnogo nedostataka - rekao je Kang-In Li. 

Kapiten Totenhema i Južne Koreje prihvatio je ruku pomirenja i pozvao navijače da Kang-In Liju oproste za problem koji je izazvao. 

- Istovremeno, želeo bih da se još jednom zahvalim Sonu što me je primio i ugostio kada sam posetio London - navodi reprezentativac Južne Koreje.