Autor: Informer.rs

21.02.2024.

18:45

Foto: EPAIMAGES

Sport

Hrvatski huligani se ne smiruju! Španci prošli kroz pakao u Zagrebu...

Nažalost, kvalifikacije za Ligu šampiona ove sezone ostale su upamćene po tragičnom događaju koji se desio u Atini. Huligani iz Hrvatske, navijači Dinamo Zagreba, oglušili su se o zabranu UEFA, doputovali u grčku prestonicu i tamo se sukobili sa pristalicama AEK-a. U opštoj tuči jedno lice je stradalo, ali očigledno ni to nije bila dovoljna opomena za Hrvate...

Uoči utakmice Dinama i Betisa koja je na programu u četvrtak u Zagrebu, huligani su napali Špance koji su doputovali u Hrvatsku. Žrtve napada bili su navijači, sve se desilo u utorak uveče, a ispovest jednog od pretučenih Španaca preneli su tamošnji mediji. 

- Izašli smo iz taksija i tražili ge se nalazi naš hostel. Odjednom nam se približio jedan muškarac i pitao gde smo smešteni. Nakon što smo odgovorili, pozvao je ostale, porpskali su nas suzavcem, bacili na pod i šutirali. Uspeli smo nakon toga da im pomognemo - otkriva Španac. 

Informer

 

Navijači Betisa odmah su otišli u policiju koja je odmah izašla na teren. Žrtvama su uzeti otisci prstiju, a "Večernji list" potvrdio je da su napadači bili zapravo "Bad Blue Boysi" jer se njihove prostorije nalaze u blizini. 

- Policija nam je rekla da su nas napali Dinamovi huligani jer se naš hostel nalazio blizu njihovih prostorija - rekao je navijač Betisa. 

Španski mediji izdali su opomenu navijačima Betisa koji tek treba da stignu u Hrvatsku. Očekuje se da bude oko 400 gostujućih pristalica na "Maksimiru" u četvrtak, dok su žrtve napada odmah promenile smeštaj kako bi izbegli dodatne probleme.