22.02.2024.

23:52

Foto: EPA Images

Sport

Svilar heroj Rome! Odbranio dva penala i odveo "vučicu" u osminu finala Lige Evrope (VIDEO)

Čuvar mreže "vučice" sinoć je odbranio dva jedanaesteraca u penal seriji protiv Fejenorda za trijumf rimske ekipe od 4:2 u revanšu šesnaestine finala drugog po jačini takmičenja. Tokom 120 minuta igre na "Olimpiku" bilo je 1:1, a kako je i prva utakmica u Roterdamu pre nedelju dana završena istim rezultatom, pobednik je odlučen sa bele tačke, gde je Roma imala više sreće, ali i sjajnog srpskog golmana. 

Informer

Svilar brani penal Fejenordu

Ekipa trenera Danijelea De Rosija tako je poslednja izborila kartu za osminu finala Lige Evrope, a rivala će saznati na sutrašnjem žrebu u Nionu. 

Svilar, koji je veoma dobro branio tokom celog meča, zablistao je u penal seriji i skinuo dva udarca gostujućoj ekipi. Prvo je u drugoj seriji zaustavio šut Hancka, a potom u trećoj i udarac Jahanabakša za veliko slavlje na "Olimpiku".

Strelci za italijansku ekipu sa bele tačke bili su Paredes, Kristante, Auar i Zalevski, dok je očajan šut Lukakua lako zaustavio golman Velenrojter. Na drugoj strani, sigurni izvođači za holandsku ekipu bili su samo Ueda i Hartman. 

Informer

Igrači Rome proslavljaju pobedu i plasman u osminu finala Lige Evope

Šokantano je počeo meč u Rimu, pošto su gosti iz Roterdama već u 5. minutu poveli. Strelac je bio Santijago Himenez, koji je iskoristio gužvu u kaznenom prostoru i snažnim udarcem matirao Svilara i utišao "Olimpiko".

Ipak, radost holandske ekipe nije dugo trajala. Samo deset minuta kasnije, Lorenco Pelegrini je na asistenciju Stefana El Šaravija poravnao na 1:1. Italijanski vezista je bio precizan sa ivice šesnaesterca i pogodio donji desni ugao i vratio svoj tim u igru.

Informer

Duel igrača Fejenorda i Rome

Posle fanstičnog početka meča i dva gola u samo 15 minuta igre, ekipe su u nastavku spustile gas. Igrali su dosta opreznije i jedni i drugi, taktički se nadmudrujući na sredini terena, pa su bilo kakve šanse ili uzbuđenja izostala. Utakmica je išla u pravcu produžetaka, a kako ni u dodatnih pola sata igre nije viđeno ništa vredno pomena, usledila je penal lutrija. U toj igri rimska "vučica" je bila sigurnija.