Autor: Jelena Nedeljković

23.02.2024.

10:10

Foto: FK Čukarički

Sport

Problem za Čukarički: Pavkov ne može da igra protiv svog bivšeg kluba

Poslednjeg dana prelaznog roka iskusni golgeter pojačao je klub sa Banovog brda. Već sutra do 16.00 časova na "Marakani" njegov sadašnji klub sastaće se sa Crvenom zvezdom u 22. kolu Superlige. Bilo je upitno hoće li Pavkov moći da nastupa, odnosno hoće li biti u formi. Po sopstvenom priznanju, neko vreme pre dolaska u Čukarički trenirao je individualno, pa je bilo pitanje hoće li biti spreman.

Informer

 

Međutim, nekih 30 sati pre utakmice, on još nema potrebnu papirologiju za nastupanje u Superligi.

- Da bi igrač nastupao, mora da dobije sertifikat, a njemu još nije stigao. Moguće je i da hoće, mada nisu velike šanse. U svakom slučaju, trener Gordan Petrić sprema ekipu kao da će morati da nastupi bez Pavkova - objasnio je naš izvor upućen u dešavanja u klubu.

Kada kažete Milan Pavkov, svima će prva asocijacija biti da je to čovek koji je dao dva gola Liverpulu u Ligi šampiona (2:0). Zvezda ga je proslavila, mada je i on njoj u dobroj meri vratio. Odigrao je 152 utakmice i dao 59 golova uz 20 asistencija. Neobično bi ga bilo videti na terenu protiv kluba u kojem je napravio najveće uspehe.

Informer

 

I sam Pavkov je pre nekoliko dana pričao kako nije siguran hoće li biti u sastavu za meč sa srpskom šampionom.

- Prvi cilj je da se što pre spremim, želim da budem na višem nivou. Da li će do meča sa Crvenom zvezdom biti dovoljno vremena, videćemo u narednim danima - poručio je Pavkov.

Crveno-belima je Čukarički veliki dužnik, jer su u prvom delu sezone poraženi na Brdu (2:1). Tada je ekipu sa "Marakane" vodio Barak Bahar, tako da je sad na Vladanu Milojeviću da "vadi fleke".