25.02.2024.

07:45

Foto: EPAIMAGES

Sport

Užasne vesti! Fudbaler u komi posle ozbiljne povrede glave

Meč je odigran u subotu, a kako prenosi  L'Ekip samo tridesetak sekundi nakon što je počela utakmica napadač, reprezentativac Hondurasa, završio je u bolnici pošto se sudario sa odbrambenim igračem protivničkog tima Donatienom Gomisom. 



Posle osam minuta, koliko su mu doktori ukazivali pomoć, iznet je na nosilima i hitno prebačen u bolnici. Kako prenosi pomenuti portal, Elis je bio pri svesti kada je napustio teren. Prve informacije kažu da je pretrpeo ozbiljne povrede glave, te da je zbog toga u indukovanoj komi.  Bordo je dobio ovaj meč sa 1:0, ali nikome nije bilo do fudbala ni slavlja zbog pobede. 

- Razgovarali smo sa lekarom i ne možemo ništa da kažemo. On je u bolnici. Ova pobeda je za njega - rekao je nakon meča trener Bordoa Albert Riera.

Elisovi saigrači su u šoku gledali šta se dešava dok su doktori pokušavali da mu pomognu. Golman Bordo Karl-Johan Johanson umalo je zaplakao. 
 
- Prvi put u karijeri sam doživeo ovo. Teško je. Hteo sam da zaplačem. U poluvremenu su nam rekli da je budan, ali trenutno ne znamo ništa. Videćemo -  kazao je golman Bordoa posle utakmice.

Gomis je nakon meča objasnio šta se desilo. 

- Mislim da je on prvi udario loptu, a onda ja njega. I ja na sekundi nisam znao za sebe, a on je izgubio svest. Nadam se da će biti dobro - rekao je Gomis. 

Stefan Dumont, trener Gengama, po završetku duela je odmah pomenuo povređenog igrača Bordoa.

- Nadam se da je dobro, on je prioritet. Njegovo zdravlje je na prvom mestu.

Elis je u karijeri igrao za Olimpiju, Monterej, Hjuston Dinamo, Boavistu, Brest, dok je u Bordo stigao za šest miliona evra 2022. godine. Ove sezone je na 19 utakmica postigao pet golova.