25.02.2024.

08:09

Foto: printscreen

Sport

Jovan Mijatović debitovao za Njujork (VIDEO)

Nažalost, neće debi pamtiti po dobrom, jer je Njujork poražen sa 1:0 u meču sa Šarlotom, dok je srpski napadač u igru ušao u drugom poluvremenu.

Jeste meč počeo sa klupe, ali je odmah po dolasku u novi klub Mijatović dobio šansu, pa nema sumnje da Amerikanci od njega mnogo očekuju. Za posla sata igre sigurno nije mogao da pokaže zašto ga je Njujork doveo, a i potrebno mu je malo vremena da upozna saigrače, da se adaptira na nove uslove, igru...

Jedini pogodak na utakmici  postigao je  francuski defanzivac Adilson Malanda. Odlično se posle kornera  našao u kaznenom prostoru Njujorka i sjajnim udarcem glavom zatresao mrežu i  doneo trijumf svom timu. Za Šrlot inače igra bivši fudbaler Čukaričkog Nikola Petković, ali je meč presedeo na klupi. 

Podsećamo, napadač je ekipom iz "Velike jabuke" potpisao ugovor do 2028. godine, uz opciju produžetka na još jednu sezonu. Crvena zvezda je na ime obeštećenja dobila 8.000.000 evra fiksno, dok bi kroz bonuse srpski šampion mogao da zaradi još dva miliona evropskih novčanica. Uz to, crveno-belima će pripasti i 15 odsto od narednog transfera talentovanog napadača.