25.02.2024.

19:50

Foto: EPAIMAGES

Sport

Srbin proradio! Živković namestio i dao gol za trijumf PAOK-a

Napadač grčkog PAOK postigao je gol i upisao asistenciju u pobedi nad ekipom Panetolikosom od 3:1 (1:0) u 24. kolu grčkog šampionata. 

Solunski klub je do tri boda u gostima stigao posle preokreta u drugom poluvremenu. Ključni trenutak bio je ulazak srpskog reprezentativca u igru, koji je u 63. minutu zamenio Murga, a onda desetak minuta kasnije i zatresao mrežu. Naš krilni napadač maestralno je šutirao sa nekih 20 metara i pogodio levu stativu posle čega se lopta odbila u gol za vođstvo PAOK-a. 

Prethodno, domaći Panetolikos poveo je već u 5. minutu fantastčnim pogotkom Hadžiteodoridisa sa preko 25 metara. Ipak, ekipa Razvana Lukeskua u nastavku je uspela da dođe do svoje igre i preokreta. PAOK je prvo izjednačio u 72. minutu autogolom Silve Torehona, a već u sledećem napadu Živković je doneo vođstvo. Konačnih 3:1 i potvrdu trijumfa crno-belih iz Soluna postavio je u 90. minutu Konstantelijas i to na asistenciju srpskog golgetera.

Živkoviću je ovo 15. gol ove sezone uz osam asistencija u dresu solunskog kluba. Živković je tako počeo da se vraća u golgetersku formu, pošto je i pre četiri dana postigao pogodak u remiju protiv Panatinaikosa (2:2) u revanšu polufinala Kupa Grčke.