25.02.2024.

22:45

Foto: Tanjug/AP

Sport

Duplo slavlje u taboru Intera! Martinez deklasirao Leče, Milan kiksnuo! (VIDEO)

Uspeo je Juventus na krilima Dušana Vlahovića da izbegne novi kiks i tako, makar na papiru, ostane u trci za titulu u Seriji A. Teoretske šanse da "stara dama" bude šampion postoje, ali ih iz kola u kolo umanjuje Inter koji igra bez greške. Četa Simonea Inzagija danas je nastavila svoj teror nad rivalima u Italiji pošto je na gostovanju Lečeu slavila sa 4:0 (1:0). 

Nisu "neroazuri" bili raspucani u prvom poluvremenu, ali je svu moć vicešampiona Evrope u nastavku na svojoj koži osetio nemoćni sastav Renata D'Aversa. Ako je Lečeu za utehu, makar su na svom stadionu doživeli istorijski trenutak budući da je Lautaro Martinez sa nova dva gola postao treći inostrani fudbaler u istoriji Intera sa 100 pogodaka na svom kontu. 

Upravo je omaleni Argentinac bio čovek odluke danas. On je u 15. minutu iskoristio asistenciju Aslanija za 1:0, a u 56. stavio potvrdio trijumf Intera. U međuvremenu u strelce se upisao i Fratezi da bi konačan rezultat postavio iskusni štoper Stefan De Fraj u 67. minutu. 

Nekoliko sati nakon ubedljive pobede još jedna lepa vest stigla je u tabor Intera pošto je gradski rival Milan nastavio da prosipa bodove. Četa Stefana Piolija remizirala je na "San Siru" protiv Atalante - 1:1 i iako do kraja sezone ima još mnogo bodova u opticaju, utisak je da se "rosoneri" nakon još jednog neuspeha mogu pozdraviti sa Skudetom. 

Informer

 

Početak utakmice obećavao je zabavu za navijače Milana pošto je nakon samo sto sekundi tandem "rosonera" Ernandez-Leao uspeo da donese prednost domaćinu. Portugalac je bez problema matirao Karnesekija za 1:0. 

Ipak, desetkovani "rosoneri" nisu mogli više od toga. Već do poluvremena Atalanta je golom Teuma Kopmajnersa iz penala uspela da stigne do izjednačenja, a do kraja meča mreže na "San Siru" su mirovale.