26.02.2024.

13:27

Foto: AP/Photo

Sport

Legenda Čelsija hvali Srbina: Petrović može da bude novi Petr Čeh!

Nigerijac je bio deo "plavaca" tokom njihovih najuspešnijih sezona. Osvajao je Premijer ligu dva puta 2010. i 2015, doneo je "Stamford bridžu" i trofej Lige šampiona 2012, kao i Ligu Evrope 2013.

Kao član najbolje generacije Čelsija i više je nego kvalifikovan da govori o novim igračima bivšeg kluba. Ovoga puta, Mikel je pohvalio srpskog golmana Đorđa Petrovića i uporedio ga sa njegovim nekadašnjim saigračem, legendarnim Peterom Čehom.

Informer

Petr Čeh

- Imam veliko poštovanje za Roberta Sančeza, fantastičan je golman, ali Đorđe Petrović je "pravi". Posle svake odbrane izgleda sigurno i smireno. Mnogo znači kada vam je golman tako miran, to dobro utiče na celu ekipu. Takav je nama bio Petr Čeh. Znam da je ovo ogromno priznanje, ali smatram da Petrović može biti novi Petr Čeh Čelsiju - rekao je bivši reprezentativac Nigerije.

Petrović, koji je u London stigao iz Čukaričkog, priliku među stativama je dobio kada se prvi golman, Rober Sančez povredio i sada ozbiljno preti Špancu za mesto prvog čuvara mreže.

Trener Čelsija, Maurisijo Poketino nije krio oduševljenje mladim Srbinom, pa je sada pred njim težak zadatak i "slatke muke" u odabiru golmana koji će započinjati utakmice.

Informer

Maurisijo Poketino

Uprkos jučerašnjem porazu od Liverpula 1:0, Petrović je ponovo bio najbolji u svom timu i jedini je razlog što se mreža na "Stamford bridžu" nije više puta zatresla.

Ovim porazom, "plavci" su  propustili priliku da prestignu Vest Hem i napreduju na tabeli.

Trenutno se nalaze na 11. poziciji sa 35 bodova.