28.02.2024.

06:20

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Odigran 135. večiti derbi, Moreira spasao Partizan (VIDEO)

Okršaj beogradskih rivala odigran je pred 25.000 navijača u Humskoj, a strelci su bili Đorđe Tutorić u 39. minutu, dok je crno-belima vredan bod doneo Almani Moreira i to u šestom minutu sudijske nadokande. 

Crno-belima su ovim remijem učvrstili na vodećoj poziciji na tabeli, druga je bila Vojvodina, dok je Zvezda bila tek treća sa sedam bodova manje od večitog rivala. 

Informer

Ivan Odbradović i Kleo u duelu

Dva najveća srpska fudbalska kluba nije opravdao epitet derbija, jer su meč obeležila slaba igra oba tima. Crno-beli su razočarali igrom u prvom poluvremenu, dok su gosti sa "Marakane" bili slabi u drugom delu. 

Već u devetom minutu Lamin Dijara je zagrejao dlanove publike, ali je golman crveno-belih Saša Stamenković lako otklonio prvu opasnost. U nastavku, ekipa Čedomira Janevskog je potpuno preuzela inicijativu i sve učestalije napadala, ali je odbrana domaćih odolevala sve do pred odlazak na odmor. Igrao se 39. minut kada je kapiten crveno-belih Nenad Milijaš izveo slobodan udarac sa leve strane, a sjajan centaršut iskoristio je Tutorić i glavom zatresao mrežu za muk u Humskoj. 

U drugih 45 minuta ekipe su zamenile uloge, sad je ekipa Slaviše Jokanovića sad bila ta koja je napadala. Sve češće se igralo pred Zvezdinim šesnaestercom, koja se uspešno branila. I kada se činilo da će gosti iz Ljutice Bogdana odneti ceo plen usledio je šok u poslednjim sekundama utakmice. Crno-beli su praktično u poslednji čas izvukli bod. Dugu loptu uputio je golman Darko Božović kao Laminu Dijari, koji ju je potom spustio ka Moreiri, a ovaj sa 

Informer

Almani Moreira u poslednjem trenutku doneo bod Partizanu

Glavni sudija meča produžio je utakmicu za šest minuta, a Partizan je do izjednačenja došao u poslednji čas. Celu akciju počeo je golman "crno-belih" Darko Božović, koji je posle uspešne intervencije istrčao van šesnaesterca i sa skoro pola terena dugom loptom pronašao Dijaru, koji je glavom spustio do Moreire, a ovaj sa nekih 18 metara poslao bombu pod prečku  za ludnicu u Humskoj. 

Zanimljivo, u ovom derbiju čuveni brazilski fudbaler Kleo igrao je za Zvezdu, a potom je sezonu kasnije prešao u Partizan.