Autor: Informer.rs

28.02.2024.

17:18

Foto: EPA

Sport

Otkriveno! Stvara se moćan klub, evo ko sve učestvuje u projektu!

Ovu informaciju podelio je holandski menadžer Rob Jansen, koji prema sopstvenim tvrdnjama i sam učestvuje u projektu. Kako je naveo, plan je da Larson bude trener prvog tima, Bergkamp direktor kluba, a funkcije bi dobili i Kujt i Kuman.

Doduše, još se ne spominje koje. Engleski mediji o ovoj temi su pisali i pre nekoliko godina. Spekulisalo se da je taj klub koji kupuju Sautend, mada to nikad nije potvrđeno. Kako sada stvari stoje, ime kluba i dalje će ostati tajna, ali da se radi na projektu, uveliko se radi, što potvrđuju reči pomenutog agenta.

On je u jednom holandskom podkastu otkrio da se pomenute legende spremaju za ovaj poduhvat i da bi moglo da bude vrlo interesantno.

Informer

- Mogu da kažem da smo u procesu kupovine kluba u Engleskoj. Ne smem da kažem kog, ali mogu da kažem ko učestvuje u projektu. To su Ronald Kuman, Denis Bergkamp, Henrik Larson... Tražimo klub u trećoj ili četvrtoj ligi. Plan je da vodimo klub onako kako mislimo da treba. Svi će imati svoj deo posla, Larson je trener, Bergkamp direktor škole, Kuman će da radi one njegove stvari - navodi Jansen.

Nije baš najjasnije šta znači to "one njegove stvari", pošto je Kuman od prošle godine selektor Holandije i ima ugovor do 2026. godine. Ipak, mora se priznati da je cela priča privukla veliku pažnju javnosti u čitavoj Evropi, jer se radi o istinskim fudbalskim legendama.

Informer

Kuman je kao igrač sa Barselonom bio prvak Evrope, a kao trener vodio je između ostalog katalonskog giganta, kao i Ajaks, ali i reprezentaciju Holandije u više navrata.

O Henriku Larsonu takođe suvišno je trošiti reči. Jedan je od najvećih švedskih fudbalera u istoriji, uz naravno Zlatana Ibrahimovića. Sa Barselonom je 2006. bio prvak Evrope, a sa mnogo uspeha igrao je za Seltik, Fejenord i Mančester junajted.

Informer

A šta tek reći o Denisu Bergkampu! Dovoljno je napomenuti da mu je ispred stadiona Arsenala podignuta bista. Sa Ajaksom i Interom je osvajao Kup UEFA, a proslavio se u Arsenalu kao jedan od najboljih napadača s početka 21. veka. Svojim maestralnim potezima oduševljavao je širom Evrope, a ostao je upamćen i po tome što zbog straha od letenja nije išao na evropska gostovanja.

Informer

Što se tiče Dirka Kujta, reč je o još jednom legendarnom holandskom fudbaleru. Tokom karijere najbolje partije pružao je dok je igrao za Fejenord i Liverpul, a ostaće poznat po beskompromisnoj borbi i sjajnom osećaju za gol.