29.02.2024.

06:20

Foto: EPA Images

Sport

Na današnji dan: Saša Ilić i Savo Milošević blistali na stadionu "Santjago Bernabeu"!

Naime, njih dvojica su u to vreme igrali za špansku Seltu, koja je baš na taj dan gostovala Realu u Madridu u okviru 25. kola Primere. Na klupi tima iz Viga bio je još jedan Srbin, Radomir Antić, dok su na terenu pored srpskog tandema bili i Brazilac Silvinjo, kao i Aleksandar Mostovoj.

Informer

Radomir Antić

Za "kraljevski klub" igrali su čuveni "galaktikosi" sa zvezdama poput Roberta Karlosa, Dejvida Bekama, Luisa Figa, Zinedina Zidana i Ronalda. Na iznenađenje domaćih navijača, gosti su poveli preko Saše Ilića u 17. minutu. To je bio prvi pogodak legendarnog Partizanovog kapitena u dresu novog kluba, pošto je mesec dana ranije stigao u Španiju iz redova crno-belih na pozajmicu do kraja sezone.

Informer

Saša Ilić postiže pogodak između Zinedina Zidana i Roberta Karlosa

Selta je vodila nakon prvih 45 minuta, međutim moćni Real je u nastavku uspeo da preokrene rezultat i stigne do trijumfa. Najpre je Ronaldo doneo svom timu izjednačenje u 54. minutu, da bi 10 minuta kasnije Zidan doveo Real u vođstvo. Pobedu favorita osigurao je Luis Figo pogotkom na 20 minuta pre kraja susreta.

Informer

Aleksandar Mostovoj (levo) i Luis Figo (sredina)

U samoj završnici meča Zidan uspeva da postigne svoj drugi pogodak, a konačan rezultat (4:2) postavio je Savo Milošević u sudijskoj nadoknadi. Čuveni napadač blistao je te sezone u Vigu, gde je igrao kao pozajmljen fudbaler Parme – Savo je na 37 utakmica postigao 14 golova što nije bilo dovoljno da Selta otkupi njegov ugovor, pa je narednog leta završio u Osasuni.

Informer

Zinedin Zidan postiže drugi pogodak za Real Madrid

Iako je imao moćan tim, Real je tu sezonu okončao tek na četvrtoj poziciji na tabeli iza Valensije, Barselone i Deportivo La Korunje, dok je Selta uz Valjadolid i Mursiju ispala u Segundu. Saša Ilić se posle šest meseci provedenih na Iberijskom poluostrvu vratio u Partizan, iz kojeg je u leto 2005. godine prešao u Galatasaraj.