29.02.2024.

12:26

Foto: Starsportphoto

Sport

Srbin bio nezadovoljan u Hetafeu! Mitrović procvetao od povratka u Belgiju

Mnoge je zimus iznenadila vest da se Stefan Mitrović vratio u Gent. Iskusni srpski štoper imao je značajnu ulogu u timu Hetafea, ali samo u očima javnosti budući da nije bio zadovoljan situacijom u klubu. Rešio je nekadašnji reprezentativac naše zemlje da digne sidro i vrati se na mesto gde je igrao u životnoj formi - u Belgiju.

Mitrović je u novom-starom klubu već odigrao šest utakmica i potvrdio da će biti od ogromne koristi treneru Hainu Vanhazenbroku u nastavku sezone. Ne cvetaju ruže Gentu budući da je klub tek sedmi na tabeli sa čak 22 boda minusa u odnosu na prvoplasirani Union Brisel. 

Ipak, dolazak Stefana Mitrovića vratio je nadu da bi Gent do kraja sezone mogao da se umeša u borbu za izlazak na međunarodnu scenu. Srpski štoper doneo je neophodno iskustvo poslednjoj liniji tima, a u prvom obraćanju javnosti od kako je stigao u Belgiju, Mitrović otkriva da odluka nije bila teška. 

- Kao da je to moralo da se desi ovako. Na kraju, jedva da sam morao da razmišljam o svom izboru. Naravno da sam poznavao klub, zar ne? To mi je olakšalo izbor - rekao je Stefan Mitrović, a potom dodao. 

Informer

 

- Zapravo je bilo neverovatno. Nekoliko dana pre prvog kontakta sa Gentom sam razgovarao sa svojim tastom o prethodnom periodu ovde. Prisećali smo se mog vremena u Gentu. Na kraju sam morao da priznam da sam imao najbolji period u karijeri u Gentu. 

Morao je Mitrović da se dotakne i situacije u bivšem klubu - Hetafeu. Iskusni defanzivac nije bio zadovoljan svojim statusom iako je delovalo kako sve dobro funkcioniše u predgrađu Madrida. 

- Imao sam težak period u Hetafeu. Fizički sam se osećao potpuno dobro, ali mislim da mi je dato premalo prilika za igru - podvukao je Mitrović.