01.03.2024.

13:49

Foto: profimedia

Sport

Pre dve nedelje osuđen na šest godina zbog kokaina, a sada ima novi problem!

Po pisanju holandskog Telegrafa, igrač Spartaka iz Moskve morao je da otkaže let iz Dubaija za Sankt Peterburg.

On je zaustavljen na graničnoj kontroli, a zatim je odveden u policijsku stanicu u Dubaiju, zajedno sa bezbednosnim zvaničnicima svog kluba, gde je zadržan satima. Prema pisanju ruskih medija, Promes je još uvek u pritvoru, dok je ostatak ekipe otputovao.

Informer

Pozadina ovoga za sada je nejasna, iako se u Rusiji sumnja da postoji veza sa izrečenom kaznom od strane njegove rodne zemlje.  Portparol Državnog tužilaštva u Holandiji rekao je da nije upoznat sa Promesovim pritvorom. 

Podsetimo za njim je izdata poternica, iako Holandija još uvek nije uspela da izdejstvuje njegovo izručenje.

"Osuđeni fudbaler je stavljen na međunarodnu poternicu. Tužilaštvo je pokušalo da ga privede u Holandiju i preduzelo mere za to. Međutim, to još nije dovelo do njegovog izručenja", pisalo je tada saopštenju tužilaštva.

Napadač je pre dve nedelje osuđen na šest godina zatvora zbog učešća u švercu kokaina 2020. godine kroz luku Antverpen..Sud je izrekao iste kazne još dvojici ljudi koji su učestvali u tome. 

U karijeri je nastupao za Tvente, Sevilju i Ajaks. Za reprezentaciju Holandije zabeležio je 50 nastupa i postigao pet golova.