02.03.2024.

17:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Nastavlja se Vošino tumaranje... Javor produbio krizu Novosađana!

Tokom zimske pauze Vojvodina je bila prinuđena da promeni trenera budući da je Ranko Popović prihvatio bogatu ponudu iz Japana. Na klupu Novosađana seo je iskusni Božidar Bandović, ali je pitanje koliko će se Nikšićanin zadržati na "Karađorđu". Vojvodina je danas nastavila svoj negativan niz budući da su u Ivanjici upisali treći remi u 2024. godini - 2:2 (0:1). 

Mučio se Javor, vezao tri poraza na startu prolećnog dela sezone, ali su protiv Vojvodine uspeli da dođu do zlata vrednog boda u borbi za opstanak. Četa Radoslava Ćurčića na spektakularan način izborila je remi budući da je Vojvodina nakon bezmalo sat vremena igre vodila sa 2:0. 

Prednost Novosađanima doneo je Zadi u 33. minutu, da bi na statu drugog poluvremena precizan bio Andrija Radulović. Ipak, bio je to početak kraja za Vojvodinu budući da je Javor preko Bosića i Micića došao do boda. 

Informer

 

Pod trenerskom palicom Božidara Bandovića Vojvodina ima tri remija i poraz, a u 2024. godini čekaju prvu pobedu na zvaničnim mečevima. Sa druge strane, Javor je prekinuo negativan niz pošto su došli do prvog boda u prolećnom delu sezone nakon poraza od Partizana, niškog i kragujevačkog Radničkog. 

Nakon 23 odigrana kola Javor je 13. na tabeli sa 22 osvojena boda, Vojvodina ima devet bodova više i zauzima sedmo mesto na tabeli. U narednom kolu, Ćurčićevi izabranici gostuju IMT-u u Beogradu, dok će u Novom Sadu gostovati Voždovac.