03.03.2024.

00:16

Foto: EPAIMAGES

Sport

Stravična oluja pogodila Madrid! Utakmica Primere prekinuta, stadion se "raspao" pod udarom kiše! (VIDEO)

Ako se vratimo tri godine unazad i prelistamo brojne portale koji su pisali o snežnoj oluji koja je pogodila Madrid, stekli bismo utisak da su vremenske nepogode u španskoj prestonici redovna pojava. Ipak, realnost je potpuno drugačija budući da Madriđani uživaju u lepom vremenu tokom čitave godine, a kada ih pogodi kiša ili, daleko bilo, sneg - nastane kolaps.

Tako je bilo danas u Punto de Valjekasu, jednom od 21 distrikta Madrida. Snažna susnežica, kiša i sneg pogodili su taj deo španske prestonice, a zbog vremenske nepogode utakmica Primere između Rajo Valjekana i Kadiza prekinuta je na 15ak minuta. 

Slike sa "Valjekasa" dovoljno pokazuje kakvo je nevreme pogodilo Madrid budući da su treneri, nakon utakmice, u salu za konferenciju ušli potpuno mokri. Na fotografijama se teško prepoznaju igrači budući da objektiv od kapi kiše i pahulja snega nije mogao da fokusira loptu ili fudbalera...

Koliko u Španiji nisu spremni za nepogode ovakve prilike pokazuje i snimak sa stadiona budući da je u jednom momentu kiša počela da prolazi kroz zidine "Valjekasa". Ruku na srce, dom fudbalera Raja Valjekana ne deluje da je u sjajnom stanju, ali su pod udarnom snažne kiše na površinu isplivali svi problemi. 

Inače, meč je završen rezultatom 1:1 (0:0), a zanimljivo je da su oba gola viđena tek nakon što je utakmica nastavljena.