03.03.2024.

13:25

Foto: fss.rs

Sport

Debi za Srbiju! Flečer i Džon u nacionalnom dresu protiv Crne Gore

Sportski sektor Fudbalskog saveza Srbije zadužen za mlađe kategorije, na čelu sa direktorom Nikolom Lazetićem uložio je velike napore kako bi obogatio tim mladim igračima.

Prvi je našu zemlju odabrao Edvard Ibrović Flečer, koji trenutno nastupa za Mančester junajted do 15 godina i u svom uzrastu važi za jednog od igrača sa najvećim potencijalom.

Vrlo brzo je ponudu je prihvatio i mladi fudbaler Arsenala Luis Zečević Džon, koji je već istakao zadovoljstvo što će biti član "orlića".

Direktor mlađih kategorija FSS, Nikola Lazetić izjavio da  mu je jako drago što je Srbija dobila dva "fudbalska bisera":

- Razgovori koje sam vodio prethodnih sedmica u vezi sa njihovim dolaskom na moje veliko zadovoljstvo uspešno su završeni. Hvala im na pokazanom patriotizmu, imali su izbor. Momci imaju sjajan potencijal i sigurno da ne bi bili u klubovima u kojima su da nije tako. Očekujemo da će se vrlo brzo prilagoditi i adaptirati na način rada u selekciji Srbije, a ovde će imati maksimalnu podršku svih relevantnih faktora. Njihova želja i opredeljenje ka dresu naše zemlje je nešto zbog čega možemo da budemo izuzetno ponosni. Na nama je da nastavimo ovim putem i ulažemo u budućnost srpskog reprezentativnog fudbala - izjavio je Lazetić.

Duel mladih kadeta sa vršnjacima iz Crne Gore je biće odigran 7. marta od 13 časoova u Podgorici, a na spisku koordinatora instruktorske službe FSS-a, Bojana Nezirija nalaze se sledeći fudbaleri:

Golmani: Bogdan Bogdanović (Vojvodina), Nemanja Zorić (TSC)

Odbrana: Lazar Nikolić (Crvena zvezda), Vojin Marinković (Partizan), Nikola Jokić (Partizan), Leon Ivanović (Crvena zvezda), Stefan Petrović (Partizan), Milan Copić (Crvena zvezda), Danilo Pejić (Real, Niš), Stefan Đurović (Spartak)

Srednji red: Vasilije Kostov (Crvena zvezda), Pavle Štulić (Grafilar), Dušan Jovanović (Vojvodina), Filip Matijašević (Čukarički), Jagoš Đurković (Mladost, Lučani), Vladimir Krajčar (Vojvodina)

Napad: Aleksa Damjanović (Crvena zvezda), Damjan Đokanović (Vojvodina), Mateo Maravić (Čukarički), Luka Zarić (Grafičar), Aleksa Petrović (Grafičar), Edvard Ibrovic Flečer (Mančester junajted), Luis Zečević Džon (Arsenal)