04.03.2024.

06:35

Foto: Starsportphoto

Sport

Na današnji dan: Kangin pogodak iz gol-auta, Đurđević spasilac Partizana (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde su dočekali Partizan u okviru 24. kola Superlige, u trenutku kada su bili lideri na tabeli, sa šest bodova prednosti u odnosu na komšije.

Na tribinama se skupilo više od 40.000 navijača, ali nisu mogli da vide lepu i tečnu igru oba tima. Više je bilo žestoke borbe, a senku na meč bacio je glavni arbitar Majo Vujović iz Novog Sada, koji je imao nekoliko diskutabilnih odluka.

Crvena zvezda - Partizan 1:1 (1:0)

Grad: Beograd.

Stadion: "Marakana"

Gledalaca: 41.132

Sudija: Majo Vujović (Novi Sad)

Strelci: Kanga 34. - Đurđević 88.

Žuti kartoni: Luković, Plavšić, Anđelković, Milić (Crvena zvezda), Everton, Đurđević (Partizan)

CRVENA ZVEZDA: Manojlović - Petković, Luković, Frimpong, Anđelković - Le Talek, Donald - Plavšić, Kanga (od 80. Milijaš), Ruiz (od 70. Milić) - Boaći (od 82. Sikimić).

Trener: Miodrag Božović

PARTIZAN: Kljajić - Vulićević, Milenković, Ostojić, Miletić - Everton, Jevtović (od 64. Janković), Kosović (od 94. Tavamba), Stevanović (od 74. Mihajlović) - Leonardo, Đurđević.

Trener: Marko Nikolić 

Crveno-beli, koje je sa klupe tada predvodio Miodrag Božović, u vođstvo je doveo Gelor Kanga u 34. minutu. Međutim, tokom te akcije po levoj strani, s loptom je u gol-aut izašao Džon Ruiz.

Arbitri to nisu videli, iako su svi igrači crno-belih stali i signalizirali da igra treba da se prekine. Kostarikanac je ipak asistirao Gaboncu, a on šutirao i savladao golmana Filipa Kljajića.

Gosti iz Humske su tek u samom finišu stigli do vrednog boda. Ekipa Marka Nikolića je uspela da izjednači nakon centaršuta kapitena Miroslava Vulićevića s desne strane i odlične reakcije Uroša Đurđevića, koji je glavom poslao loptu u mrežu Filipa Manojlovića.

Bunili su se domaći tada, smatrali su da je napadač Partizana igrao rukom, ali sudija ništa nije promenio, pa je utakmica završena remijem.