04.03.2024.

18:55

Foto: EPA Images

Sport

Rimska "vučica" planira novi ugovor za legendu! Nasledio Murinja i probudio italijanskog velikana!

Nekadašnji fudbaler i kapiten tog kluba na klupi je sredinom januara nasledio Žozea Murinja, koji je dobio otkaz nakon serije slabih igara i rezultata. De Rosi je dobio šansu da se dokaže do kraja tekuće sezone, međutim deluje da je već uspeo da ubedi vodeće ljude kluba u to da može biti dugoročno rešenje na mestu trenera.

Informer

 

Roma je pod njegovim vođstvom u ligi na sedam utakmica ostvarila šest pobeda i doživela poraz samo od vodećeg Intera. Takođe, izboren je plasman u osminu finala Lige Evrope pošto je u preliminarnoj rundi italijanski predstavnik bio bolji od Fejenorda u dvomeču. Junak tog trijumfa bio je srpski golman Mile Svilar, koji je u revanšu odbranio dva penala protivniku i odveo svoj klub u narednu rundu. Upravo je De Rosi bio taj koji je ukazao poverenje mladom čuvaru mreže, pa je Svilar u međuvremenu postao standardan na golu Rome i u mečevima Serije A.
 

Informer

 

Italijanski mediji posebno ističu da je De Rosi u dobrim odnosima sa vlasnikom kluba, američkim biznismenom Denom Fridkinom, koji je impresioniran igrama Rome u prethodnih nekoliko nedelja. Roma se trenutno nalazi na petoj poziciji na tabeli serije A sa 47 bodova. Rimsku "vučicu" u četvrtak (7. mart, 18.45) očekuje prva utakmica osmine finala Lige Evrope na "Olimpiku" protiv engleskog Brajtona.

Informer

 

De Rosi je ponikao u mlađim kategorijama Rome, a za prvi tim je debitovao 2001. godine. Proveo je 18 sezona u klubu za koji je odigrao 459 utakmica i postigao 43 gola. Bio je pomoćnik Roberta Manćinija na Evropskom prvenstvu 2020. kada je Italija postala prvak Evrope.