04.03.2024.

20:39

Foto: Tanjug/AP

Sport

"Šta je ovo j*bote"! Real će se žaliti posle skandala na "Mestalji"!

"Kraljevski klub" planira da uloži žalbu na crveni karton koji je dobio Džud Belingem po okončanju utakmice na "Mestalji". Podsećamo, sudija Hesus Hil Mansano svirao je kraj meča u trenutku kada je Brahim Dijaz centrirao loptu koju je upravo Englez poslao u mrežu za pobedu svog tima. Real je uspeo da nadoknadi dva gola zaostatka i u dramatičnoj završnici dođe do potpunog preokreta, ali Mansano nije priznao gol pošto je sekundu ranije odsvirao kraj! Svi igrači madridskog kluba bili su šokirani takvom odlukom, a najburnije je reagovao upravo Belingem.

Informer

 

- Ovo je je**ni gol, lopta je bila u vazduhu. Šta je ovo, je*ote - bile su reči Realovog ofanzivnog igrača, koje su ga koštale crvenog kartona. Prema propozicijama, za direktan crveni karton slede najmanje tri utakmice suspenzije, ali se u "kraljevskom klubu" nadaju da bi Belingem mogao biti na raspolaganju treneru Anćelotiju već za utakmicu sa Seltom koja je na programu narednog vikenda.
 

Informer

 

Nešto slično već se dogodilo ranije tokom sezone, kada je glavni akter bio još jedan Englez u Primeri. Prvotimac Hetafea, Mejson Grinvod isključen je u januaru u utakmici protiv Rajo Valjekana, takođe zbog protesta. Iako je u prvom trenutku delovalo da je opsovao sudiju, kasnije se pokazalo da to nije bio slučaj i da je sve rečeno bilo u afektu. Tada se za nekadašnjeg fudbalera Mančester junajteda zauzeo trener Reala, pa se sada svi u klubu nadaju da bi i to moglo da pomogne da njihov najbolji fudbaler prođe bez suspenzije.


- Nije uvredio sudiju. Bio je pun poštovanja. Govorio je na engleskom i rekao samo: "Bio je je*eni gol" - rekao je Karlo Ančeloti posle tog meča.

Informer

 

Džud Belingem trenutno je najbolji strelac Primere sa 16 golova i tri asistencije na 22 meča.