05.03.2024.

11:15

Foto: Starsportphoto

Sport

Grom iz vedra neba! Jovanović sudi derbi

Hrvatski fudbalski savez odlučio je da strane sudije do kraja sezone sude derbije u tamošnjoj ligi posle silnih afera sa suđenjem i nezadovoljstva klubova. 

Tako bi najbolji srpski sudija Srđan Jovanović uskoro mogao da deli pravdu u najvećem derbiju hrvatskog fudbala između Dinamo Zagreba i Hajduka, prenosi portal "Sportske novosti". Irfan Peljto iz Bosne i Hercegovine, kao i Slavko Vinčić su takođe u igri, ali se čeka konačna odluka. 

"Ko bi mogao da vodi naše derbije? Verovatno su najveća šansa susedne države, pa se ne bi trebalo čuditi ako se na utakmici Hajduk - Dinamo sa pištaljkom pojavi Slovenac Slavko Vinčić ili Irfan Peljto iz BiH ili Srbin Srđan Jovanović, ili neki četvrti iz tih država. U Savezu nije precizno definisano iz kojih će država pokušati da dovedu sudije, mogu da budu i Italijani, Nemci, Holanđani. Prema onome što se može čuti iz Sudijske komisije to nije lak posao, pa bi sa susedima mogla da bude najveća šansa", piše pomenuti hrvatski portal.

Informer

Takođe, hrvatski mediji prenose da kada stranci sude u Hrvatskoj imaju takse koje su predviđene u njihovoj zemlji, a tamošnje glavne sudije imaju taksu od 500 evra po utakmici, dok je u zapadnim zemljama mnogo više.

Srđanoj Jovanović je cenjen u UEFA i Hrvatskoj, ali ne i na "Marakani". Nedavno su iz Crvene zvezde tražili da on ne deli pravdu večitim rivalima, jer smatraju da ciljano pomaže Partizanu.

"Crvena zvezda je zgrožena režijom meča između Partizana i Radnika u Surdulici, koju je direktno sproveo Srđan Jovanović iz VAR sobe. Tražimo od Fudbalskog saveza Srbije da se tom sudiji, koji je obrukao srpski fudbal nedavno i u Evropi, potpuno zabrani pristup svim utakmicama Crvene zvezde i Partizana, jer je po ko zna koji put direktno uticao na to da Partizan pobedi i ciljano im pomogao", naveli su crveno-beli u saopštenju posle pobede Partizana protiv Radnika.