07.03.2024.

21:11

Foto: AP/Photo

Sport

Košmarno veče za domaćine u Ligi konferencija! Potop crveno-belih u Pireju!

Iako je bio najavljivan kao derbi večeri, duel između Ajaksa i Aston Vile nije doneo mnogo uzbuđenja, pošto je okončan remijem bez golova (0:0). Oba tima su meč na "Johan Krojf areni" okončala sa igračem manje, pošto je najpre fudbaler engleskog tima Ezri Konsa dobio drugi žuti karton u 83. minutu, da bi tri minuta kasnije isto učinio i defanzivac "kopljanika" Tristan Gujer.

Informer

 

Lil je praktično obezbedio plasman među osam najboljih timova trećeg po kvalitetu evropskog takmičenja. Francuski predstavnik je kao gost slavio u prvoj utakmci protiv Šturma u Gracu sa ubedljivih 3:0, pa bi revanš trebalo da predstavlja samo formalnost. Istakao se dvostruki strelac, Kanađanin Džonatan Dejvid (28' i 51') a konačan rezultat postavio je Edon Žegrova u 71. minutu.

Informer

 

Najveće iznenađenje viđeno je na stadionu "Jorgos Karaiskaki" u Pireju. Izraelski Makabi iz Tel Aviva ponizio je Olimpijakos i slavio sa ubedljivih 4:1. Blistao je nekadašnji fudbaler Palerma i PSV Ajndhovena, Eran Zahavi koji je tresao mrežu domaćina u 4. i 30. minutu. Već u devetom minutu utakmice tim koji sa klupe predvodi Robi Kin imao je dva gola prednosti, zahvaljujući Idu Šaharu. Nadu crveno-belima da mogu do pozitivnog rezultata na kratko je u 13. minutu vratio Ajub El Kabi, međutim tu nadu je Zahavi vrlo brzo ugasio svojim drugim pogotkom na utakmici. Debakl najtrofejnijeg grčkog kluba kompletirao je Dor Perec u 74. minutu.

Informer

Čast domaćina spasao je Molde i to golom za pobedu nad belgijskim Brižom u samoj završnici. Predsnost norveškom timu doneo je Haldor Stenevik u 43. minutu. Maksim De Kajper je u 85. minutu sa bele tačke poravnao rezultat, da bi pobedu domaćinu ipak doneo Gulbrandsen u drugom minutu sudijske nadoknade!

Informer

 

Svi revanš mečevi osmine finala Lige konferencija na programu su 14. marta.