08.03.2024.

23:11

Foto: profimedia

Sport

Ovako izgleda najnovija tabela Evrolige! Partizanu izmiče Top 10, Zvezda bez grama nade

U dramatičnoj završnici, pet sekundi pre kraja meča lopta došla do Nejpira koji je pogodio za dva poena preko Avramovića i tako postavio konačan rezultat.

Ono što nije dobro za crno-bele posle večerašnjih utakmica je rezultat Baskonije koja je na domaćem terenu pobedila Albu 88:71.

Ekipa Duška Ivanovića sada "beži" Partizanu dve pobede i trenutno je na osmoj poziciji elitnog evropskog takmičenja.

Informer

 

Odličnu partiju na ovom meču pružio je Mekintajer koji je uz 14 poena upisao i 10 asistencija, a pridružio mu se srpski reprezentativac koji je upisao 15 poena uz tri asistencije. U ekipi Albe bolji od ostalih bio je Kumađe sa 12 poena.

Panatinaikos je očekivano kod kuće savladao ekipu Asvela 85:67. Nakon ove pobede, atinski "zeleni" su ostali na 3. mestu, dok je Asvel na 17. mestu.

Najbolji u ekipi Panatinaikosa bio je Džerijan Grant sa 21 poenom, tri skoka i dve asistencije, dok je Matijas Lesor dodao 17 poena i pet skokova.

Kada je reč o Zvezdi, znalo se i pre meča u Monaku da samo trijumf ostavlja koliko-toliko nade za doigravanje i plasman među 10 najboljih ekipa regularnog dela.

Majk Džejms je ušao u istoriju, a crveno-beli nisu imali šta da traže u "kneževini" tako da su posle ovog kola definitivno izgubili sve šanse i trenutno su na 16. mestu na tabeli.

Suma sumarum do kraja regularnog dela, Partizan će voditi veliku borbu za 10. mesto i sa Efesom i Bajernom koji imaju po 12 pobeda i 16 poraza.